Erdoğan'ın liderliği övüldü

Erdoğan'ın liderliği övüldü

İTALYA’da yayınlanan Il Tempo gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın liderliğine övgüler yağdırdı. Gazete, NATO’nun Libya'daki operasyonların komutasını alması sorununu çözmek için Beyaz Saray'ın yönelmek zorunda kaldığı kişinin Erdoğan olduğunun altı çizildi.

Gazetenin internet sitesinde, “Türkiye’nin rehinesi zayıf Avrupa” başlığıyla yer alan haberde Avrupa’da güçlü bir lider bulunmadığı, “Avrupa'da komuta eden kim? Avrupa'nın zengin ve (eski) güçlü yöneticileri arasında bugün itibariyle deneyimli ve etik bir liderliğe sahibim diyebilecek birisi var mı?” sözleriyle anlatıldı. Angela Merkel ve Nicolas Sarkozy’nin partilerinin uğradığı hezimete de vurgu yapılan haberde, ne sağda ne de solda alternatif bir lider üretemeyen İtalya’nın Başbakanı Silvio Berlusconi’nin ise kariyerinin sonuna geldiği öne sürüldü. AVRUPA SİYASİ BİR CÜCE İtalyan gazeteci Mario Sechi’nin, “Avrupa, ekonomik bir dev, siyasi bir cüce ve askeri bir solucandır” görüşünün üstünde durulduğu haberde, adına layık bir lider aramak gerekirse Türkiye’ye kadar uzanarak, Recep Tayyip Erdoğan’a bakmak gerektiği belirtildi. Erdoğan’ın üçüncü kez seçileceğini iddia eden gazete, NATO'nun Libya'daki operasyonlarının komutası sorununu çözmek için Beyaz Saray'ın, yönelmek zorunda kaldığı kişinin de isyan riski yaşayan Arap ya da Müslüman liderlerle ara buluculuk yapmaya çalışanın da Erdoğan olduğunu vurguladı.

Henry Kissinger'in, “Avrupa'yı ararsam telefona kim cevap verir?” sözüne de atıfta bulunulan yazıda, “Enerji, stratejik, ticari ve göçmen akışı alanlarındaki çıkarlarımızı doğrudan kapsamına alan, evimizin önündeki bir savaşta bile, yaşlı Avrupa dünyaya ve vatandaşlarına, hükümetler ve kıskanç diplomasiler, sırayla birbirini yalanlayan askeri ve istihbarat düzenleri arasında yaşanan bir avlu kavgası gösterisi sundu. ABD ise, Kissinger'in dile getirdiği o meşhur telefonu Türkiye'ye açmak zorunda kaldı. Libya devrimci hükümeti ise petrol sözleşmelerini Katar'ın garantisi altına almaya karar verdi bile” eleştirisi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :