Erdoğan'ın sonu Menderes'e benzeyecek!

Erdoğan'ın sonu Menderes'e benzeyecek!

Genelkurmay'ın psikolojik harekat sitelerinde öyle haberler yer alıyor ki...

Genelkurmay'ın sahiplendiği kara propaganda siteleriyle ilgili tartışma büyüyor. İnternet sitelerinin yayın içeriklerinde suç unsuru taşıyan yüzlerce unsur yer alıyor.

Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu, basın bilgilendirme toplantısında 'direktifi Başbakanlıktan aldık' diyerek internet andıcını kabul etmişti. Sitelerin ülkede kaos ortamı oluşturmak için kişi ve kurumlara yönelik kirli bilgi yaydığı ortaya çıktı.

İrtica.org, irtica.net, terorizm.info gibi sitelerde kara propagandanın her türlü yöntemi uygulanmış. 'İrtica', 'bölünme', 'rejim korkusu' ve 'ulusal güvenlik' gibi hassas konular kullanılarak AK Parti hükümetine karşı asimetrik savaş yapılmış. Sözde irtica ile mücadele kapsamında mütedeyyin insanlara iftira atılmış. Fethullah Gülen'e ve sevenlerine hakarete varan haberler yayınlanmış. 'Faydalı linkler' başlığı altında, "istiklalmahkemesi, ataturkcudusuncedernegi, kemalistpolitika, fethullacilik, fethullahgercegi, fettoshwordpress, fethullahcilar, nursuzlar, nurcularvefgulen, diyalogmasası,' gibi internet adreslerine yönlendirmeler yapılmış.

Sitelerdeki haberler genelde imzasız. 'Sözcü, Cumhuriyet, Birgün' gibi gazetelerin hükümet karşıtı, irtica içerik ve başlıklı yazı ve haberlerinden sık sık alıntı yapıldığı gözleniyor. Hikmet Çetinkaya, Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil ve Güneri Civaoğlu gibi yazarların görüşleri itibar görüyor. Sitelerde AK Parti hedef gösteriliyor. İktidara, 'gerici', 'irticacı', 'dinci' ve 'emperyalist güçlerin oyuncağı' gibi yaftalar yakıştırılıyor.

ERDOĞAN'IN SONU MENDERES'E BENZEYECEK!

'İrtica.org' sitesinde çıkan bir habere göre başörtüsü sorununun tek kaynağı AK Parti. Bir başka yazıda AK Parti, rejimin bir numaralı düşmanı olmakla suçlanıyor. Askere ve yargıya saldırdığı iddia ediliyor: "Askere ve yargıya hiç bu kadar saldırılmamıştı. 'Askerî darbe', 'yargı darbesi', 'yargıçlar oligarşisi', 'yargıçlar iktidarı' gibi ipe sapa gelmez deyimler, hiçbir dönemde bu kadar ayağa düşürülmemişti."

Aynı sitenin bir başka haberinde AK Parti ile Demokrat Parti arasındaki benzerliklerin arttığı dile getiriliyor. Haberde "Başbakan Erdoğan'ın siyasî yaşamı darbe ile görevinden alınıp idama mahkûm edilen Adnan Menderes'e benzeyecek." deniliyor. Erdoğan'ın Meclis'i her şeyin üzerinde görmesi ağır bir dille eleştiriliyor. Ayrıca AK Parti hükümetinin birinci ve ikinci dönemi karşılaştırılarak başörtülü eş sayısındaki artış ve azalış hesaplanmış.

ETÖ PLANI CUMHURİYET MİTİNGLERİNE BÜYÜK DESTEK

Kara propaganda sitelerinde 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecek yayınlar ağırlıklı yer tutuyor. Bu haberlerden bazıları şöyle: "Veda Konuşması: Rejim büyük tehlike altında", 'Laikliği harcama çabası' 'Kuvvay-ı Milliye zamanı', 'Atatürkçü Cumhurbaşkanı istiyoruz', 'Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ın derin kabinesi belirleyecek', 'Çankaya, Cumhuriyet ile hesaplaşma yeri değil', 'AKP'ye kaos uyarısı."

Ergenekon iddianamelerinde örgütün düzenlediği belirtilen cumhuriyet mitingleri sitelerde "Ulusal Uyanış" olarak niteleniyor. Mitingelere sivil toplumun destek vermesi ve üniversite öğrencilerinin katılması isteniyor. "Lisede toplu namaz", "Okulun bodrum katında mescit var", "Tren garında mescit istediler" gibi haberler de dikkat çekiyor.

Kara propaganda yapmak amacıyla hazırlanan sitelerde yayınlanan haberler iktidar ve belli gruplara dayandırılırken, psikolojik harekâtın dış desteği unutulmamış. Haberlerin bir kısmı özellikle yurtdışındaki gelişmeleri referans göstererek hazırlanmış. Sık sık irtica tehlikesinden bahsedilirken İran, Afganistan ve Irak'ta yaşandığı anlatılan ve doğruluğu şüpheli birçok habere yer veriliyor. "Açe'de şeriat dayağı", "Recm, hayata konulan son nokta", "Pakistan'da recm dehşeti" gibi başlıklar bunlardan birkaçı. İran rejiminden sık sık bahsediliyor. 'Ilımlı İslam'ın merkezi olarak gösterilen Malezya'daki uygulamalar eleştiriliyor. İlkokul çocuklarına zorla oruç tutturulduğu ileri sürülüyor. Malezya'dan örnekler verilerek Türkiye'deki rejimin tehlikede olduğu savunuluyor.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER DESTEKLENMELİ

Andıç siteleri, 2007 seçiminde ilginç bir strateji izlemiş. irtica.org sitesinde yer alan yazılarda Mill Görüş çizgisinin desteklenmesi gerektiği belirtiliyor. Sitede, "AKP ile Milli Görüş'ün aynı kökenden geldiği ve aynı olduğu tezi doğru değildir. Milli Görüş adı üzerinde millî bir harekettir. Ekonomiden dış politikaya, her alanda millî politikalardan yanaydı ve hâlâ da öyledir." görüşü savunuluyor.

Bingöl-Muş sınırındaki Şenyayla bölgesinde vatani hizmetini yapmakta olan Er Barış Ayaz'ın baba ocağındaki cenaze töreninde atılan sloganların sitedeki haberlerle manipüle edilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. "Şehit cenazesinde 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganı atıldı" yönünde haber yayınlayan 'irtica.net' sitesi 'şehitlik ve laiklik' kavramlarını suistimal edecek yazılara yer veriyor.

ZAMAN

Etiketler :