Erdoğan'la Baykal'ı Buluşturan Nikah

Erdoğan'la Baykal'ı Buluşturan Nikah

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç, hayatını Hande Kübra Taşçıoğlu ile birleştirdi. 'Demokratik açılım'da köprüleri atan Babakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal ise nikahta aynı masaya oturdu.

Nikah töreninde, damadın şahitliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yaptı.

Bilkent Otel'de gerçekleştirilen nikah törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Başbakan Erdoğan, törenin yapıldığı salona gelişinde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile tokalaştı.

Törende, damadın nikah şahitliğini Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal üstlenirken, nikahı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı.

İmzaların atılmasının ardından Erdoğan, evlilik cüzdanını geline verdi.

Çifte mutluluklar dileyen Başbakan Erdoğan, ''Tabii benim temennim, en az 3 çocuktan yana. Buna da tabii bu arada inanıyorum ki sizler de gayret edeceksiniz. Milletimizin sizler gibi yetişmiş insanlara ihtiyacı var'' dedi.

Nikahın ardından konuklara yemek ikram edildi.

Yemekte, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Deniz Baykal, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Hayrünnisa Gül ve Haşim Kılıç aynı masada oturdu.

Başbakan Erdoğan, nikahın ardından otelden ayrılırken gazetecilerin sorularına, ''Hepinize iyi akşamlar diliyorum'' karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Baykal ise gazetecilerin nikahta Başbakan Erdoğan ile bir araya geldiklerini belirtmeleri üzerine, ''Herhangi bir nikah tanıklığından hiçbir farkı yoktu. Sohbet ettik, nezaket sözleri söyledik. Herhangi bir nezaket buluşmasının ötesinde toplumumuzu ilgilendirecek hiçbir konuşma geçmedi. Siyasal bir konuşma, son gelişmelerle ilgili bir değerlendirme, açılım vs... Karşılıklı nezaket sözleri, şaka o çerçevede bir görüşme oldu'' diye konuştu.

Salondaki kameraların anımsatılması üzerine Baykal, gülerek ''kameralar daima kaydetti, kamerasız bir durum olmadı'' dedi.

Etiketler :