Ergenekon, Aydınlık ilşkileri

Ergenekon, Aydınlık ilşkileri

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan son iddianame, Aydınlık grubu ile Ergenekon arasındaki kirli ilişkiyi gözler önüne seriyor.

Aydınlık grubuna yönelik hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve Ergenekon ana davasıyla birleştirilmesi talep edilen iddianamede, İşçi Partisi üyesi 4'ü tutuklu 14 sanık bulunuyor.

Sanıklar, Ergenekon'un hedef ve yönlendirmesi doğrultusunda kara propaganda yapmak ve bazı siyasilerle bürokratlara komplo kurmakla suçlanıyor.

İddianame, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve diğer devlet görevlilerinin telefon görüşmelerinin yayınlanması', 'Ergenekon'un faaliyetleri kapsamında sahte e-postaların hazırlanması', gibi başlıklardan oluşuyor.

Üst Düzey Yetkililere Ait 57 Dinleme Kaydı

Şahısların ev ve iş yerlerindeki aramalarda, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın aralarında bulunduğu bazı devlet görevlileri ait 57 dinleme kaydının ele geçirildiği iddianamede geniş yer alıyor.

Bu kayıtların Ergenekon tutuklusu eski Jandarma İstihbarat Komutanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz üzerinden Aydınlık ve Ulusal Kanal'a gönderilerek çeşitli tarihlerde, yayınlandığı belirtiliyor.

Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanala Servis Edilmiş

Öne çıkan bir ayrıntı ise bu yapılanların gazetecilik faaliyeti olmaması.

İddiaya göre yayınlar, 'Ergenekon silahlı terör örgütü yöneticisi' olmakla yargılanan sanık Doğu Perinçek'in talimatıyla gerçekleşen örgütsel bir faaliyet.

Talat Paşa Komitesi, Örgüte Hizmet Ediyor

Öte yandan iddianamede Talat Paşa Komitesi'nin sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadele etmediği belirtiliyor.

Komitenin Milli bir meseleye sahip çıktığı imajı oluşturarak, basın açıklamaları, seminer ve konferanslarla hükümeti eleştiren konuları işlendi ifade ediliyor.

Sahte e-posta Adresleriyle Kara Propaganda

İddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ve Taraf yazarı Yasemin Çongar'a yönelik olarak kurulan komplo da yer aldı.

Söz konusu isimler adına açılan sahte e-posta adreslerinden gönderilen mektup ve mesajlarla kara propaganda yapıldığı öne sürülüyor.

İddianamede sanıklar hakkında Ergenekon örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Silivri'de görülecek duruşma 4 Haziran'da başlayacak.

trthaber 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.