Ergenekon bombaları benzer çıktı

Ergenekon bombaları benzer çıktı

Ankara'daki kazılarda bulunan bombalar ile Poyrazköy'de bulunanlar arasında benzerlik olduğu kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından ikinci ''Ergenekon'' davasının görüldüğü mahkemeye gönderilen yazıda, Ankara Zir Vadisi'ndeki kazılarda bulunan el bombaları ile Poyrazköy'de bulunan el bombaları arasında benzerlik olduğu kaydedildi.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Beşiktaş'taki Ceza Muhakemesi Kanunu 250. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarından tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez'in de bulunduğu bazı sanıklara ilişkin incelemeleri tamamlanan belgeler, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Buna göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden savcılığa gönderilen yazıda, 21 Nisan 2009 tarihinde İstek Servis Eğitim ve Oto Kiralama Ticaret Sanayi A.Ş ile bir bayan şahıs adına hisseli olarak kayıtlı bulunan Beykoz Poyrazköy Keçilik mevkinde içinde binalar ile tarla olan bahçe ve çevresinde yapılan birinci kazı çalışmasında 14 adet el bombası ile 20 adet fünye ele geçirildiği belirtildi.

Aynı yerde yapılan 24 Nisan tarihli dördüncü kazıda ise 4 adet el bombası fünyesi bulunduğu ifade edilen yazıda, kazılardan elde edilen bu bombaların diğer şüphelilerden elde edilen bomba ve bomba yapımı malzemeleriyle karşılaştırılmasının yapıldığı kaydedildi.

Yazıda, yapılan karşılaştırma sonucu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanlığı Bomba Bilgi Merkezi tarafından 14 Eylül 2009 tarihinde hazırlanan bomba irtibat raporuna yer verildi.

Rapordan alıntılar yapılan yazıda, tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez'den elde edilen krokiye göre 14 Ocak 2009 tarihinde Ankara Zir Vadisi Eski Mezarlık yanı metruk evin önünde yapılan kazıda elde edilen bombaların fünye grubunda ''füze M204 A2 LS10-24 11 54'', gövde grubunun üzerinde de ''GARANADA HAND FRAG M26 10-55 COMP-B LOT LS 28 20'' ibarelerinin olduğu kaydedildi.

Pozrazköy Keçilik Mevkisi'nden elde edilen el bombalarının 2 tanesinin gövdesi üzerinde aynı ibarelerin ''GARANADA HAND FRAG 26 10-55 COMP-B LOT LS 28 20'' bulunduğu ve benzerlik gösterdiği anlatılan yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında irtibatı daha önce bildirilen ve MLKP operasyonlarında yakalanan Sami Özbil isimli şahsın ikametinde elde edilen el bombasının gövde grubunun üzerinde de ''GARANADA HAND FRAG M26 10-55 COMP-B LOT LS 28 20'' ibarelerinin olduğu ifade edildi.

Yazıda, bunların Dönmez'den elde edilen bombalarla benzerlik gösterdiği kaydedilerek, ayrıca soruşturma kapsamında irtibatı tespit edilemeyen Edirne, İstanbul, Siirt, Antalya, Kahramanmaraş ve İzmir'deki 6 olayda bulunan ve şahıslardan elde edilen el bombalarının fünye grubu ve gövdeleri üzerindeki yazıların da benzerlik gösterildiği vurgulandı.


 

Etiketler :