Ergenekon davasında 5 kişiye tahliye

Ergenekon davasında 5 kişiye tahliye

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuklu bulunan 5 kişinin tahliyesine karar verdi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, mevcut delil durumu, isnat edilen suçların vasıf ve mahiyetleri, tutuklulukta geçen süreler ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak, sanıklar Bekir Öztürk, Abdullah Arapoğulları, Rasim Görüm, Oğuz Alparslan Abdülkadir ve Halil Behiç Gürcihan'ın tahliyesine karar verdi. Tahliyesine karar verilen sanıklar, saat 00.30 sıralarında tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden çıktı.


Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan sanıklardan Bekir Öztürk, davayı "balon" olarak niteledi. Tahliye sayısını en az 20 kişi olarak beklediğini söyleyen Öztürk, bir hafta içerisinde 15 kişinin daha tahliye edilmesini umduğunu belirtti. Danıştay saldırısıyla ilgili dava dosyasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi yönünde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görüş bildirmesini de değerlendiren Öztürk, "Olayla ilişkilendirilen arkadaşlarımızın kendilerini aklamaları için bu bir fırsat olacak" şeklinde konuştu.


Halil Behiç Gürcihan da basının davayı olduğu gibi aktarması durumunda her şeyin açıkça ortaya çıkacağını söyledi. Tutuklu sanıklara sabır dileyen Gürcihan, tahliye kararından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.


Tahliye olan sanıklar, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları ile kucaklaşarak hasret giderdi. Daha sonra özel eşyalarını otomobillerine koyarak evlerine gitti.

Etiketler :