Ergenekon davasında tuhaf savunma

Ergenekon davasında tuhaf savunma

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, tuhaf savunmasına bugün de devam etti.

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun bir generalle yemek yemesinin onun askerle bağlantı olduğu iddiasına gelmeyeceğini söyledi. Hatırlanacağı gibi Emniyet İstihbarat eski Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, Hatay Emniyet Müdürü iken Velioğlu'nu Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz ile aynı masada yemek yiyecek kadar irtibatlı olduğunu ileri sürmüştü.

Ergenekon davasının 101. duruşmada savunmasına devam eden Çetinbaş ilginç açıklamalarına devam ediyor. Çetinbaş, Ergenekon örgütünün kurdurduğu iddia edilen Hizbullah terör örgütü ile ilgili değerlendirmede bulunduğu sırada, "Velioğlu'nun bir kısım askerlere saygılı davranması, onların adamı olduğunu göstermez. Ancak Velioğlu'nun kendini çok iyi gizlediğini gösterir." Diye konuştu.

-Orakoğlu ne iddiada bulunmuştu

Hatırlanacağı gibi İstanbul polisi 17 Ocak 2000 tarihinde Beykoz'da bir villayı baskın düzenlemiş Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nu ölü ele geçirmişti. Ergenekon iddianamesinde ise Emniyet İstihbarat Daire eski Başkan Vekili Orakoğlu'nun Hizbullah örgütünün Ergenekon örgütünün kurduğu naylon bir örgüt olduğuna dair açıklamalarına yer verilmişti. Orakoğlu'nun Hizbullah lideri Velioğlu hakkında şu bilgiyi vermişti:

"Ben Hatay Emniyet Müdürü'yken, İl Alay Komutanlığı'na Vicdan Başaran'ın atanması nedeniyle Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, kente geldi. Üçümüz yemeğe gittik. Yemek sırasında uzun boylu birisi hep ayakta duruyordu. Koruma zannettim. Ben de "Temel Paşa, bu arkadaş neden ayakta duruyor, o da yemek yesin" dedim. Temel Cingöz de "Gel otur Hüseyin" dedi. Tabii Hizbullah operasyonundan sonra o adamın Hüseyin Velioğlu olduğunu öğrendik. Velioğlu'nun Beykoz'daki operasyonda öldürüldüğüne inanmıyorum."

-İlker Başbuğ'un açıklamaları karşısında Savcıların beyanlarının etkisi kalmamıştır

Savunmasının 7. gününde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un basınla yaptığı sohbet toplantısındaki sözlerini kendisine dayanak oluşturan Çetinbaş, "El bombaları ile ilgili Başbuğ'un verdiği bilgiler göz önüne alındığında bu mühimmatın Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğu doğru değildir. Savcıların yorum, tespit ve değerlendirmelerinin Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları karşısında etkisi kalmamıştır" dedi.

Etiketler :