Ergenekon 'Hayır' için çalışıyor!

Ergenekon 'Hayır' için çalışıyor!

Ergenekon sanıkları Tuncay Özkan ve Mustafa Özbek savunma yapmak yerine "Hayır" için propaganda yaptı.

Tuncay Özkan: 'Hayır' diye meydanlarda bağıramıyorum      

İSTANBUL(CİHAN)- Ergenekon davasının talepler bölümünde konuşan Yeni Parti Genel Başkanı tutuklu sanık Tuncay Özkan, "Sizin taktığınız prangalar yüzünden siyasi görüşümü açıklayamıyorum. 'Hayır' diye meydanlarda bağıramıyorum. Kendi HSYK tezimi halkıma anlatamıyorum." dedi. Sanık Mustafa Özbek de, "Allah korusun! 'evet' çıkarsa bu sendikacıların halini göreceğiz. Sendikacılık bitecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının 81'inci duruşması, sanıklar ile avukatların taleplerinin alınmasıyla başlandı. 21 aydır tutuklu bulunduğunu söyleyen Albay Cengiz Köylü, "Cumhuriyet gazetesine bombalar atıldığında da Danıştay'a saldırı yapıldığında da yurt dışındaydım. Ayrıca bu kişileri tanımam da." dedi. Karargah evleri soruşturmasında Karargah sorumlusu olduğu da ileri sürülen Cengiz Köylü, iddianamede bir tek elle tutulur delil bulunmadığını iddia etti. Köylü, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek de, suçsuz yere hapishanede bulunduğunu öne sürdü. Sendikacı olduğu için eleştirdiğini belirten Özbek, "İşçinin hakkını aramazsam beni seçmezler. Ben görevimi yaptım." diyerek kendisini savundu. Özbek, "Bu referandumdan Allah korusun! 'evet' çıkarsa bu sendikacıların halini göreceğiz. Sendikacılık bitecek. Bunu konuşan hiçbir sendikacı yok. Ey konfederasyonlar neredesiniz? Bu madde çıktığında hayatta kalamayacaksınız. Bir iş yerindeki 20 atölyede 20 farklı sendika olacak. O sendikalarla işçinin hakkı korunamaz"

Yeni Parti Genel Başkanı tutuklu sanık Tuncay Özkan ise, sadece bir talepte bulunacağını söyledi. Özkan, "Tek talebim, aklınızda kalanları bana sormanız. Sorun ki ben de sorularına cevap vereyim. Ek savunma yapayım. Olmayan birşey hakkında konuşamıyorum. Konuştukça sinirleniyorum, çıldırıyorum. Bir ara birisi bana ajandadaki bir notu sordu, çok memnun oldum. Şimdi soru da yok. Madem soracak bir sorunuz da yok, ben neden buradayım? Ben olmazsam bu yargılama olmaz mı?" diye konuştu.

Özkan, "Tehdiş Raporu"nda haklarında suikast planları çıkan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile genel sekreteri Kazım Genç ile aynı mahkemede bulunmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Anayasa oylamasında halkın ne diyeceğini soran Özkan, "Evet çıkarsa başka bir süreç, hayır çıkarsa daha başka bir süreç yaşanacak. Siz bu süreçten etkilenmeyecek misiniz? Sizin taktığınız prangalar yüzünden siyasi görüşümü açıklayamıyorum. 'Hayır' diye meydanlarda bağıramıyorum. Kendi HSYK tezimi halkıma anlatamıyorum." şeklinde konuştu.

Tuncay Özkan'ın talebini bitirmesinin ardından mahkeme başkanlığına vekalet eden hakim Hasan Hüseyin Özese, "Burada hukuki bir yargılama yapıyoruz. Hukuk dışı konuşmalar bizi bağlamaz." dedi. Bunun üzerine Özkan, "Beni bağlar." diyerek yerine oturdu.

Etiketler :