Ergenekon İsveç Parlamentosunda

Ergenekon İsveç Parlamentosunda

Türkiye'de son 5 yıl içerisindeki değişimi ''Sessiz Devrim'' olarak nitelendiren İsveçli bir çok bürokrat ve milletvekilinin Türkiye'ye bakış açısı giddikçe değişiyor.

Atila Altuntaş'ın Haberi

Son beş yıl içerisinde birçok alanda Türkiye ile işbirliği yapan İsveç; Türkiye’nin Avrupa Birliğine kayıtsız şartsız destek veren tek ülke olarak, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan önemli olayları yakından takip ediyor.

Özellikle, Türkiye’nin en önemli gündem maddesi Ergenekon terör örgütü ve devam eden dava hakkında geniş bir bilgi, Türkiye’nin komşularıyla sıfır problem adı altında başlattığı diplomasi atağı ve Ermenistan’la yapılan iyi niyetli görüşmeler çerçevesinde genel bir görüş almak isteyen İsveç parlamentosu Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay’ı İsveç’e davet etti.

Perşembe günü İsveç parlamentosunda konuşma yapmak için akşam saatlerinde Stockholm’e gelen Şahin Alpay Habernameye verdiği demeçte, ‘’İsveçlilerin Türkiye’ye bu günlerde çok büyük bir ilgisi var. Avrupa Birliği üye müzakerelerine şartsız destek veren tek ülke, bunu da anlamış değilim daha 5- 6 yıl önce bizi en çok tenkit eden, uyaran ülkeydi’’ dedi.

1971’den 1982 yılına kadar 9 yıl İsveç’te kaldığını belirten Alpay’’12 Mart 1971 muhtırasından sonra, benim ismimde arananlar arasında olması dolayısıyla İsveç’e geldim. 9 yıl bu ülkede kaldım, Stockholm Üniversitesinde hem doktoramı tamamladım hem de üniversitede öğretim üyeliği yaptım’’dedi.

Bugünkü demokratik ve liberal düşünce yapısının şekillenmesinde, İsveç’in önemli bir yeri olduğunu söyleyen Alpay,’’Ben İsveç’e gelmeden önce, komünist ve dağınık düşüncelere sahip bir insandım, İsveç’te yaşadığım 9 yıllık sürede çok şeyler öğrendim ve bu günkü düşünce kimliğime kavuştum’’dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :