Ergenekon mahkemesi istedi

Ergenekon mahkemesi istedi

Yargıtay Başsavcılığı, görevli 4 savcının ismini mahkemeye gönderdi

İkinci Ergenekon davasına bakan mahkeme, Anayasa Mahkamesi'nde AK Parti'nin kapatılması için dava açan savcıların kimler olduğunu sormuştu. O yanıt Yargıtay Başsavcılığı'ndan geldi...

Ergenekon faaliyeti' olarak gören mahkeme, kapatma davasında görevli savcıların isimlerini istedi. Yargıtay Başsavcılığı da görevli 4 savcının ismini mahkemeye iletti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti'ye kapatma davasında görev alan dört savcının, dönemin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından bizzat görevlendirilen Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ufuk Şimşek, Zekeriya Sevimli ve Hasan Ali Atay olduğunu bildirdi. Ergenekon davasına bakan mahkeme tarafından istenilen bu isimlerin önümüzdeki günlerde ifadesine başvurulabileceği kaydedildi.

İFADE VEREBİLİRLER

Ergenekon'un 2. İddianamesinde "Ergenekon eylemi" olarak yer alan AK Parti kapatma davasıyla ilgili mahkemenin incelemeleri sürüyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda verdiği ara kararında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazarak kapatma davasını açan Başsavcının talimatıyla soruşturmada görev alan savcıların kimler olduğunu sormuştu. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in adına araştırma yapma yetkisi bulunan savcı Mehmet Reis Koca, o isimleri mahkemeye bildirdi.

19 Ekim 2011 tarihli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Reis Koca imzalı bir sayfalık yazıda, AK Parti kapatma davası soruşturmasında görev alan savcılar ve görev tarihleri şöyle:

- Ö. Faruk Eminağaoğlu: 2003'ten 6.9.2006 tarihine kadar soruşturmada görev aldı.

- Ufuk Şimşek: 6.9.2006'dan 8.7.2007'ye kadar soruşturmada görev aldı.

- Zekeriya Sevimli: 8.7.2007'den 14.3.2008 tarihine kadar soruşturmada görev aldı.

- Hasan Ali Atay: 21.8.2007'den 11.2.2008 tarihine kadar soruşturmada görev aldı.

Ergenekon dava dosyasına delil olarak giren 30 klasörlük kapatma davası dosyasındaki yazışmalarda, 2003 yılında AK Parti aleyhine delil toplamaya başlayan bu dört savcının gazete haberlerini yakından takip edip haberlerde konu olan olayları araştırmakla yetindikleri görüldü.

Yargıtay savcıları, beş yıl boyunca gazete, TV ve internette yayınlanan birçok haberi yazışmalarına ekleyerek delil gösterdi.

- Savcı Ufuk Şimşek: 1.8.2006'da İstanbul Valiliği'ne yazı yazarak bir gazetedeki "Sağlık ocaklarında türban serbest" başlıklı haberde yer alan iddialarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığını sormuş.

- Savcı Zekeriya Sevimli: 14.12.2007'de Konya Valiliği'ne yazı yazarak bir gazetede 12.11.2007'de yayınlanan "Resmi sitede türban" haberiyle ilgili idari soruşturma açılıp açılmadığını sormuş.

- Yine, 18.2.2008'de Isparta Valiliği'ne yazılan yazıda, gazetelerde konu edilen veöğrencilere karne hediyesi olarak dağıtılan "Küçük gezgin güller diyarı Isparta'da" adlı kitapçıklar istenerek,kitapçıklar sayfa sayfa dava dosyasına konulmuş. Savcı Ufuk Şimşek gazetelerde yer alan alkollü içki satışıyla ilgili haberler nedeniyle çeşitli belediyelere yazı yazarak bilgi istemiş.Yine 'tesettür Defilesi' ile 'Apronda namaz' haberleri de dosyaya eklenmiş. (Star)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.