Ergenekon sanığı bağımsız aday oldu

Ergenekon sanığı bağımsız aday oldu

Ergenekon davası tutuklu sanığı İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 12 Haziran seçimlerine İzmir 2. Bölge'den Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız adayı olarak girecek.

İP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İP Genel Başkanı Vekili Mehmet Bedri Gültekin, 12 Haziran seçimlerine Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız adaylarıyla katılacaklarını duyurdu. Gültekin, Ergenekon tutuklu sanığı Perinçek'in de İzmir 2. Bölge'den Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız adayı olarak gösterileceğini belirtti.

AK Parti hükümetinin ülkeyi emperyalist planlara uygun olarak çatışmalara, kaosa götürdüğünü kaydeden Gültekin, "Bu tehlikeli gidiş, ancak bütün yurtsever parti, sendika, kitle örgütü ve aydınların Güçbirliği ile önlenebilir. 12 Haziran seçimleri bunun için bir fırsattır." dedi.

Partinin Cumhuriyet Güçbirliği içinde yer alanlarla birlikte kimlerin aday olacağını ve bu adayların hangi seçim çevrelerinden gösterileceğini beraberce belirleyeceğini aktaran Gültekin, "Bu arkadaşlarımızın ve başka hangi arkadaşların, hangi seçim çevrelerinden aday olacaklarını, Cumhuriyet Güçbirliği ile birlikte belirleyip önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgisine sunacağız." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.