Ergenekon sanığından tahliye talebi

Ergenekon sanığından tahliye talebi

Ergenekon sanığı Çelebi tahliye talebinde bulundu.

Gözaltındayken cep telefonuna sehven yükleme yapıldığı iddia edilen Ergenekon davası tutuklu sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye talebinde bulundu.

Çelebi'nin avukatları, tahliye talep ettikleri dilekçeyi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi. Müvekkillerinin 29 aydır tutuklu olduğunu hatırlatan avukatlar, Çelebi'ye isnat edilen suçlamanın, davanın diğer sanıklarıyla zaman zaman görüşerek düşünce telakkisinde bulunması nedeniyle Ergenekon terör örgütü fikirlerini TSK içerisinde yaymak olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda Hizb-ut Tahrir örgütüne sızma suçunun isnat edildiği kaydedildi. Dilekçede, "Müvekkil kendisi gibi iyi niyetli gördüğü kişilerle her normal insan gibi görüşmekte sakınca duymamış dolayısıyla bu görüşmelerden pişman da olmamıştır." denildi.

Çelebi'nin telefonuna yapılan yüklemelere de değinilen dilekçede, "Mevcut durumda soruşturmanın yürütülmesinde gözaltına alma ve arama sürecinden delillerin elde edilmesi ve değerlendirilip savcılığa sunulmasına kadar geniş bir alanda görev yapan emniyet müdürlüğü personeline olan güven sarsılmıştır. Dolayısıyla sayın mahkemenizin ve dolayısıyla kamuoyunun büyük bir fırsat olarak gördüğü bu davaya ilişkin güvenin de kamuoyunda sarsıntıya uğramaması açısından mahkemenizin bu talepleri bir an önce dikkate alıp delilleri değerlendirme yoluna gitmesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, Çelebi'nin suç vasfının değişme ihtimali, isnat edilen suç ile toplanan delillerin arasında fiili irtibat bulunmaması ve delillerin hukukiliğini yitirmesi nedeniyle tahliye edilmesi istendi.

Çelebi'nin telefonuna Hizb-ut Tahrir terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Mahmut Oğuz Kazancı'nın telefonundaki bazı bilgilerin kopyalama sırasında yüklendiği öne sürülmüştü. Emniyet ise yüklemenin sehven yapıldığını açıklamıştı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :