Ergenekoncular yeniden toparlanıyor!

Ergenekoncular yeniden toparlanıyor!

Ergenekon operasyonları başlamadan önce internet üzerinden yayın yapan “kuvvacı” siteler yeniden yayına başladı

Ergenekon operasyonları başlamadan önce internet üzerinden yayın yapan “kuvvacı” siteler yeniden yayına başladı. Özellikle Ergenekon sanığı Bekir Öztürk’ün kurduğu sitelerde Ergenekon sanıkları kahraman ilan ediliyor, sanıklar hakkında yazılan ve savcılarla hükümete hakaret içeren şiirler yayınlanıyor, yeniden eylemlilik için çağrılar yapılıyor.

Ali Eyvaz'ın haberi

BAĞIŞ PARALARI NEREDE?


Öte yandan; Kanaltürk’ün İpek Grubu’na satılmasından sonra, satıştan önce “kanalı kurtarmak” bahanesiyle toplanan paraların akıbeti halen meçhul.“Biz Kaç Kişiyiz” platformu adına toplanan paraların, daha sonra bu adla kurulan bir derneğe ve onun faaliyeti gibi gösterilen aynı adlı bir internet sitesinin hesabına geçtiği ileri sürülmüştü. Söz konusu televizyon kanalının yeni sahiplerinin de meselenin üzerine gitmemesi üzerine konu kapanmıştı. Ancak Biz Kaç Kişiyiz Platformu’nun bütün internet siteleriyle birlikte kapanmasının ardından bu paralar da buharlaştı. En son Tuncay Özkan, bağışta bulunanlara yönelik olarak, söz konusu paralarla yeniden büyük mitinglerin yapılacağını iddia etmişti. Ancak geçen süre zarfında böyle bir organizasyon da yapılmadı.

NE O ŞİRKET KALDI, NESİTE, NEDE PARALAR

En son platformun yayın organı www.bizkackisiyiz.com’da şöyle denilmişti: “Biz kaç Kişiyiz sivil toplum platformunun Kanaltürk tv ile resmi hiçbir bağlantısı yoktur. Platformun yayın organı, buluşma noktası olan www.bizkackisiyiz.com internet sitesi ve 1202 bilgi paylaşım hattı Penna şirketi üzerinden hizmet vermektedir. Tuncay Özkan ve 4 yol arkadaşının kontrolündeki platformun bütün bilgileri özenle korunmaktadır. Platform üyelerine saygıyla duyurulur. Platform yönetimi adına Adnan Bulut.”

BAĞIŞ PARALARINDAN SES YOK

Yapılan bu duyurudan sonra da yaklaşık 3 yıldır söz konusu siteden hiçbir yayın yapılmadı. Yapılan duyuru, toplanan bağış paralarının hukuken Kanaltürk televizyonuyla bir ilişkisinin olmadığını ilan etmek gerçekleştirilmişti. Bu paralarla internet üzerinden yayın faaliyetinin sürdürüldüğü öne sürülüyordu. Ancak duyurudan kısa süre sonra internetin de susması üzerine, toplanan meblağın ne yapıldığı konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Söz konusu paralarla yeniden büyük mitinglerin organize edileceği ileri sürülüyordu. Ancak böyle bir organizasyon da gerçekleşmedi. AKİT-

Etiketler :