Ergenekonda bir ilk yaşandı

Ergenekonda bir ilk yaşandı

Hazırlanmakta olan üçüncü iddianamede ESTÖ'nün hücre yapılanmasının deşifre edileceği iddia edildi. Bu arada Ergenekonda bir ilk yaşandı ve...

Daha önce iki iddianame hazırlanan Ergenekon kapsamında üçüncü iddianamenin yazımına başlandı. Üçüncü iddianamede aralarında eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, Türk Metal Sendikası eski başkanı Mustafa Özbek, muvazzaf subaylar ve polislerin de bulunduğu 70'in üzerinde sanık yer alması bekleniyor.

ESTÖ'nün planladığı eylemleri harekete geçirmek için kullandığı hücre tipi yapılanmanın da üçüncü iddianame ile deşifre edileceği öne sürüldü.

Hücre tipi yapılanmanın, muvazzaf subaylar tarafından yönlendirilen 'karargah evleri' ve eski özel harekatçı İbrahim Şahin'e bağlı illegal örgütlenmeler olduğu iddia edildi.

Bu arada Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından olan eski Genelkurmay Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in 'etkin pişmanlıktan' faydalanıp ifade verdiği ileri sürüldü.

Ergenekon’un tutuksuz sanığı olan eski Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’in ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanarak Ergenekon savcılarına başvurduğu ve dün bu amaçla ifade verdiği iddia edildi. Ayrıca Ergenekon savcılarının, ikinci iddianamede eşi hakkında kimi iddialara yer verilince ana haber bülteninde bu duruma tepki gösteren gazeteci Uğur Dündar hakkında ‘hakaretten’ suç duyurusunda bulundu.

Etiketler :