Ergenekon'da Danıştay tanıkları dinleniyor

Ergenekon'da Danıştay tanıkları dinleniyor

Ergenekon davasında, Danıştay saldırısı sanıklarını tanıyan kişilerin, tanık sıfatıyla dinlenmesine devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 170'inci duruşması 1,5 ay aradan sonra saat 10.30'da görülmeye başlandı. Tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin ve Ergun Poyraz'ın mazereti nedeniyle katılmadığı duruşmada aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de yer aldığı diğer 19 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay davası kapsamında Osman Mutlu'nun tanık sıfatıyla dinleneceğini açıkladı. Kürsüye çağrılarak yemin ettirilen Mutlu, Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği ileri sürülen sanık Alparslan Arslan ile üniversite yıllarında arkadaş çevresi vasıtasıyla tanıştığını söyledi. Kendisinin eczacılık fakültesinde okuduğunu ve okul kantininde ara sıra aynı arkadaş grubunda bulunduklarını belirten Mutlu, sanık Arslan ile 2001 yılı sonlarına kadar arkadaşlıklarının devam ettiğini, 2001 yılı sonunda askere gittiğini, tezkeresinin ardından da evlenip Urfa'ya yerleştiğini söyledi.

Tanık Osman Mutlu, sanık Alparslan Arslan ile en son 2005 yılı Kasım ayında yüzyüze konuştuklarını belirterek, "Eczacılık konusunda bir toplantı için İstanbul'a geldim. Uçak sorunu nedeniyle geri dönüşüm bir gün gecikti. Bu sırada Alparslan ile bir kafeteryada yarım saat ya da bir saat kadar sohbet ettik." dedi. Bir otomobil satma işi için Serdar isimli arkadaşıyla Danıştay saldırısından bir gün önce 16 Mayıs 2006 Ankara'ya gittiklerini belirten Mutlu, ertesi gün yani saldırının gerçekleştiği gün de Urfa'ya geri döndüğünü ve olayı da yolda öğrendiğini söyledi. Mutlu, "Alparslan Danıştay'a girmiştir. Orada kimliğini düşürmüştür de o sanmışlardır diye düşündüm. Hiç ihtimal vermedim." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, "Alparslan Arslan ile en son ne zaman telefon görüşmeniz var?" diye sorması üzerine Mutlu, "Danıştay saldırısından 25 gün ya da bir ay önce Alparslan beni telefonla arayarak Urfa'ya gelmek istediğini söyledi. Ben de başım gözüm üstüne dedim. Ancak gelmedi." dedi. Başkan Şengün'ün konuşmanın ayrıntısını sorması üzerine Mutlu, Alparslan'ın Elazığ'a gideceğini, kendisine de uğrayabileceğini söylediğini ifade etti. Başkan Şengün'ün, "Daha önce verdiğiniz ifadenizde Alparslan'ın 5 vakit namaz kıldığını söylemişsiniz." hatırlatması üzerine Mutlu, "İstanbul'da karşılaştığımızda öğrendim." cevabını verdi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, Alparslan Arslan'ın üniversite döneminde ülkücü öğrencilerin takıldığı Üsküdar'daki çay bahçesine gidip gitmediğini sorması üzerine Mutlu, "Evet ara sıra gider gelirdik." dedi. Savcı Pekgüzel'in, "Dava sanıklarından Oktay Yıldırım ya da Veli Küçük'ü de orada gördünüz mü?" diye sorması üzerine Mutlu, sanık Veli Küçük'ü dava nedeniyle tanıdığını ve çay bahçesinde görmediğini söyledi. Mutlu'nun, sanık Oktay Yıldırım konusunda kararsız kalması üzerine Pekgüzel, sanık bölümüne bakabileceğini söyledi. Arkasını dönerek sanıklara bakan Mutlu, sanık Oktay Yıldırım'ı da çay bahçesinde görmediğini söyledi. CİHAN

Etiketler :