Ergenekon'da yeni iddianame

Ergenekon'da yeni iddianame

Ergenekon soruşturması kapsamında bir iddianame daha tamamlandı. İşte yeni iddianame:

Ergenekon soruşturması kapsamında bir iddianame daha tamamlandı. İddianamede bazı Ergenekon sanıklarının avukatlığını da yapan Yusuf Erikel ile birlikte 8 zanlı Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamenin yazımı tamamlandı. Önümüzdeki hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya gönderilmesi beklenen iddianamede avukat Yusuf Erikel, Hakan Akdoğan, Hakan Arıkan, Hayri Bildik, Recep Taylan, Maruf Şinik, Adem Uzun ve Aydoğan Aksüngü'nün sanık olarak yer aldığı kaydedildi. Erikel hakkında 'siyasetçileri yıpratma ve dezenformasyon amaçlı suikast, Anayasa Mahkemesi üyesine şantaj ve Ergenekon terör örgütüne finansal destek sağlamak suçlamaları yöneltilmişti. Ergenekon davasında birçok sanığın avukatlığını yapan Erikel ile yazar Necip Hablemitoğlu'nun kitaplarını basan yayıncı Hayri Bildik'in de aralarında olduğu 8 kişinin Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlandığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelerde, darbe sonrasının başbakanı olarak Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Yusuf Erikel gösteriliyordu. Erikel'in bazı isimleri ziyaret ederek, "Darbe olacak. AK Parti düşürülecek. Ben başbakan olacağım. Bize yardımcı olursanız biz de size yardımcı oluruz" dediği iddia edilmişti.

Erikel, İstanbul'daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerine suikast yapacağı iddia edilen Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri üzerine gözaltına alınmıştı. Hamurcu, emniyette verdiği ifadesinde Yusuf Erikel'in kendisini yönlendirdiğini ileri sürmüştü. Hamurcu, savcılıkta ise, "Yusuf'a kızdığım için emniyette o şekilde ifade verdim. Eylemi ben kendi kafamda tasarladım" demişti.

CİHAN


Etiketler :