Ergenekon'un 3. iddianamesi yazılıyor

Ergenekon'un 3. iddianamesi yazılıyor

Ergenekon Savcıları çok gizli videolara ulaştı. İşte Ergenekon'da 3. iddianame:

Ergenekon'un üçüncü iddianamesi Ergenekon savcıları tarafından yazılmaya başlandı. 4 savcı Levent'teki ticaret mahkemesinde gece gündüz çalışıyor. İddianame, iddia olunan Ergenekon'un silahlı gücünü, gerçekleştirdiği eylemleri ve finans kaynaklarını anlatacak.

Kanal D Haber Muhabiri İhsan Yıldız'ın özel haberine göre, o eylemlerin en önemlilerinden birinin Sivas olayları olduğu iddia ediliyor. Üçüncü iddianamede tarihe kanlı harflerle yazılan o olaya da yer verilecek, hem de yeni delillerle... İlk defa gün yüzüne çıkacak görüntülerle...

Sivas olaylarında Madımak Oteli yakılmış, 37 yurttaş ölmüş, 51 kişi de yaralanmıştı. Ergenekon savcıları yaptıkları derin araştırmalarla olayların gizli kalmış görüntülerine ulaştılar. Bu çok gizli videolarda, olayların nasıl başladığı, nasıl yayıldığı ve provokatörlerin neler yaptıkları açıkça görülüyor. Elde edilen görüntüler hem tarihe ışık tutacak hem de ezber bozacak nitelikte.

İddianamede yer alacak bir başka olay da Başbağlar katliamı. Yıllardır sadece PKK yaptı diye biliniyordu. Ama ezberin değişeceği iddia ediliyor. 33 vatandaşımızın hayatını kaybettiği o olayın derin bağlantıları iddianamede yer alacak. Başbağlar katliamı ile Sivas olayları arasındaki sıkı bağlantı belgeleriyle anlatılacak.

Üçüncü iddianamenin en önemli başlıklardan biri de Ergenekon'un finans kaynakları. Bu başlığın altındaki en önemli ayrıntı ise Mustafa Özbek. 11. dalgada göz altına alınan Türk Metal Sendikası'nın eski Başkanı. Özbek'in Kıbrıs ve Türkiye'deki para transferleri mercek altın alınmıştı. Özbek'in Ergenekon'u finanse ettiği iddiaları da, iddianamede önemli bir yer tutuyor.

Savcılar Temmuz ortasına kadar iddianameyi bitirmeyi planlıyor. Sarkmalarla birlikte Temmuz sonu iddianamenin bitirilip mahkemeye teslim edilebileceği hesaplanıyor.

Etiketler :