Ergenekon'un 51 No'lu şok DVD'si

Ergenekon'un 51 No'lu şok DVD'si

Mahkeme ETÖ'nün şantaj arşivi 51 No'lu DVD'ye el attı. DVD'de kimler yok ki.

İçinde üst düzey bir komutanın oğlu ile çok sayıda savcı ve hakime ait mahrem görüntülerin yer aldığı DVD'nin ne zaman kimler tarafından hazırlandığı araştırılacak.

Mahkeme, Ergenekon davasınının en kritik delilleri arasında sayılan 51 No'lu DVD'nin ne zaman, kimler tarafından hazırlandığının araştırılmasına karar verdi. DVD'de üst düzey komutanlar, çocukları, savcı ve hakimlerin özel hayatlarına dair görüntüler bulunuyor...

İkinci Ergenekon davasının önceki gün görülen duruşmasında mahkeme heyetinin verdiği ara kararlar davanın geleceğini etkileyecek nitelikte. Gece yarısı açıklanan ara kararların en önemlisi ise davananın ek klasörleri arasında yer alan ünlü 51 No'lu DVD hakkında.Eski Özel Harekat Komutanı Avukat Levent Göktaş'ın Ankara Çankaya'daki ofisinde ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009 tarihinde yapılan aramada çok özel görüntü ve dökümanların bulunduğu bir DVD ele geçirildi. DVD, polis kayıtlarına 51 No'lu DVD olarak kaydedildi.

Özel hayat bilgileri yer alıyor

51 No'lu DVD içeriği ile gündemi uzun süre meşgul etti. Söz konsu DVD'de 'İrticai faaliyette bulunduğu tespit edilen kamu personeli' başlıklı dokumanda 5 bin 763 kişiye ait özel ve kişesel bilgilerin, Başbakan dahil bazı bakanlar ve bürokratlar hakkında da özel ve kişisel bilgilerin, bazı hakim ve savcıların 'mahrem ilişkilerini'gösteren fotoğraf ve kamera kayıtlarının bulunduğu öne sürüldü. Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler ve birçok gazetecinin fişlendiği iddia ediliyor.

Avukat olması nedeniyle polis tarafından ifadesi alınamayan, Levent Göktaş, savcıya verdiği ifadesinde ofisinde ele geçirildiği iddia edilen DVD'nin kendisine ait olmadığını söyledi. Avukat Levent Göktaş'ın tutuklanmasının ardından avukatı Serdar Öztürk, söz konusu DVD içeriğinde bir başsavcının havalimanında bir kadınla görüntülerinin kaçak olarak çekildiğini yapılacak inceleme neticesinde kaçak çekimin kimler tarafından yapıldığının tespit edileceğini belirterek savcılığa başvurdu.

Avukat Öztürk, bu başvurudan iki gün sonra polis tarafından Ergenekon şüphelisi olarak gözaltına alındı. Avukat Öztürk'ün ofisinde yapılan aramada ise Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı öne sürülen 'İrtica ile mücadele eylem planı " belgesinin ele geçirildiği iddia edilmişti.

Avukatı da reddetmişti

Avukat Serdar Öztürk, tutuklanma talebiyle sevk edildiği İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, Albay Levent Göktaş'ın ofisinde bulunduğu iddia edilen DVD'nin polis tarafından konulduğunu tespit ettiklerini iddia etmişti. Avukat Öztürk, DVD içerisinde bulunan görüntülerin tesipt tutanağına ulaştıklarını ve ayrıca DVD'yi büroya koyan polis memurlarının ismini tespit ederek, ofisinde arama yapılmadan bir gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulunduğunu söylemişti.

Avukat Serdar Öztürk'ün tutuklanmasının ardından Levent Göktaş'ın avukatlığını Avukat Hasan Gürbüz üstlendi. Gürbüz, tartışmalara neden olan DVD'nin müvekkilinin ofisinde ele geçirilmediğini ve müvekkilinin suçlandığı DVD'nın içeriğini bile bilmediklerini belirterek, bilirkişi incelemesi istedi. Avukat Gürbüz'ün talebini değerlendiren mahkeme heyeti, söz konusu DVD'nin emanet memurluğundan getirtilerek atadıkları naip hakimin vereceği karar doğrultusunda inceleme için bilirkişi ataması yapılmasına karar verilecek.

NAİP HAKİM

Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başkan ve iki de üye hakim var. Ancak davanın büyüklüğü ve yoğunluğu nedeniyle rutin işleri yerine getirmesi için bir de naip hakim atandı. Davayla ilgili işlemlere bakan naip hakim, görevli üç hakimden birinin mazeretli olması halinde duruşmaya da katılıyor.

Rektörler iyileşinceye kadar duruşmadan muaf

Ergenekon davasında, sanıklar Arif Doğan, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran, emekli İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık konusundaki mazeretlerini kabul edilerek, iyileşinceye dek duruşmalara gelmemeleri konusunda izin verildi. Önceki günkü duruşmada emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'ın, müvekkili hakkında sağlık nedenleri gerekçesiyle adli kontrol önlemi uygulanması yönündeki isteği reddedildi. Sanık avukatının, müvekkilinin sağlık durumunda değişiklik olduğu yönündeki beyanı ve raporu gözönüne alınarak belgelerin yeniden adli tıpa gönderilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Ersöz hakkında daha önceki yazı doğrultusunda yanıt verilmesini istedi.

Etiketler :