Ergenekon'un en derin ismi

Ergenekon'un en derin ismi

Bombalar, suikast krokileri, cephanelikler, faili meçhul cinayetler... Ergenekon'un derinliğinde ne varsa bu adam orada...

Ergenekon soruşturmasında aranırken Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 15 Ocak 2009 tarihinde Ankara'da takma isimle yakalanmıştı.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde uzun süredir aranan ve tedavi için gittiği hastanede 15 Ocak 2009'da yakalanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ismi pek çok önemli eylemde geçiyor.

3. iddianamenin ek delil klasörlerine göre, soruşturmanın kilit isimlerinden biri haline gelen ve eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a suikast emrini verdiği iddia edilen Ersöz'ün, JİTEM geçmişi, Silopi kayıplarında adının geçmesi ve Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur'la olan ilişkisi onu hedef tahtası haline getiriyor.

BAYIK'LA İRTİBAT KURMUŞ

Ek delil klasörlerine göre, Levent Ersöz'ün PKK'nın üst düzey yöneticisi Cemil Bayık'la da irtibat kurduğu ortaya çıktı. Gizli tanık 'İlk Adım' ifadelerinde, 2000- 2001 yıllarında Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Ersöz'ün, karayoluyla Kuzey Irak sınırındaki Hezil Çayı'nın kıyısında Cemil Bayık ve adamlarıyla görüştüğünü iddia etti.

Bayık ile Ersöz'ün birbirine birer zarf verdiklerini anlatan tanık, görüşmeden bir hafta sonra, sınırı serbestçe geçen 11 kişinin ellerinde paketlerle kendileriyle buluştuğunu iddia etti. Paketlerin içerisinde patlayıcılar gördüğünü anlatan tanık, İstanbul'a geçen şahısların şehirde en kalabalık yerleri araştırdıklarını kaydetti.

Ayrıca, Levent Ersöz PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın askeri yetkililerle görüştüğünü iddia ettiği dönemde de İmralı'dan sorumlu komutan olarak görev yapıyordu. Levent Ersöz'ün ismi Silopi Kayıpları davasında da, Veysel Ateş adıyla birlikte geçiyor. PKK itirafçısı Veysel Ateş, en son 2005 yılında Şemdinli'de yaşanan bombalama olayında ortaya çıkmıştı.

Hilmi Özkök: Onu uyarmıştım

Ergenekon'un üçüncü iddianamesinde eski GenelKurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadelerinde, Jandarma İstihbarat teşkilatının elinde teknik takip ve dinlemeler konusunda ciddi imkân ve kabiliyete sahip olmalarına rağmen hukukî olmayan dinlemeler yapıldığı yolunda değerlendirmeler yapıldığı ve kendisine duyumlar geldiğini söyledi. İddianamede, Özkök'ün dinlemelerin hukukî yapılması konusunda Levent Ersöz ve Hasan Atilla Uğur'u uyardığına yer veriliyor.

Birinci Ergenekon'a yarın devam edilecek

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 8 sanıklı dava dosyasının da birleştirildiği, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 27'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı birinci "Ergenekon" davasının görülmesine, 19 günlük aradan sonra yarın devam edilecek. "Ergenekon" davasının ilk duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunda 20 Ekim 2008 tarihinde yapıldı.

Etiketler :