Ergenekon'un kürt mafyasını bitirme planı

Ergenekon'un kürt mafyasını bitirme planı

Gazeteci Tutkun Akbaş, Ergenekon sanıkları Erkut Ersoy’un coplu, telsizli motorize ‘özel büro’ kurma planını anlattığını belirterek bu ekibin başındaki kişi olan Ali Özoğlu’nun bunu doğruladığını söyledi.

ERGENEKON davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan gazeteci Tutkun Akbaş, Kuvayı Milliye Derneği’ne bağlı özel büro tarafından Kürt mafyasına karşı coplu ve telsizli motorize ekip kurulmasının planlandığı anlattı. Akbaş, Ergenekon sanığı Erkut Ersoy’un bunu doğruladığını söyledi.

Sorumlusu da kabul etti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 68’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon davasının 207’nci duruşmasında Akbaş 2006 yılı Mayıs ayında, Tempo dergisinde çalışırken gelen maille ilgili bilgi verdi. Akbaş mailde, Kürt mafyasına karşı bir milyon kişiden oluşan telsizli ve coplu motorize ekip kurulacağının belirtildiğini söyledi. Bu mail grubunun adının ‘Özel Büro’ olduğunu belirten Akbaş, sorumlusu olan tutuksuz Ergenekon sanığı Erkut Ersoy ile irtibat kurduğunu ifade etti. Ersoy’un bu konuyu kabul ettiğini belirten Akbaş, şöyle dedi: “Kuvvai Milliye Derneği ile birlikte organize ettiklerini söyledi. Motorların siparişlerinin de verildiğini aktardı. Bana bu motorize ekiplerin başında olan kişinin Durmuş Ali Özoğlu (Ergenekon tutuklu sanığı) olduğunu söyledi. Onunla da röportaj yaptım. Özoğlu, böyle bir motorize ekip kurulması planını doğruladı. Ancak amaçlarının temizlik ve yaşlılara yardım olduğunu belirterek suç oranlarının artması ya da Kürt mafyasına karşı kurulması konularını kabul etmedi.”

Mahkeme Başkanı, Akbaş’a röportaj kayıtlarını saklayıp saklamadığını sordu. Akbaş, Özoğlu ile yaptığı röportaj kaydını sildiğini söyledi.

Tarık Akan ve Rutkay Aziz’den sanıklara destek!

SANATÇILAR Tarık Akan ve Rutkay Aziz, Ergenekon sanıklarının yargılandığı Silivri Cezaevi’ne gelerek duruşmayı izledi. Duruşmaya ara verildiğinde Mustafa Balbay, Rutkay Aziz ve Tarık Akan ile sohbet etti. Rutkay Aziz, “Varlığınız bize ışık veriyor” diye seslenirken Doğu Perinçek de, “Sinemada oynadığınız roller rol değilmiş, gerçek kahramanlarsınız” dedi. Akan’ın sanıklara hitaben “İyi ki varsınız” sözlerine ise tutuklu sanık Tuncay Özkan, “Ateşin ortasında siz varsınız” diye cevap verdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.