Erhan Göksel Vefat Etti

Erhan Göksel Vefat Etti

Araştırmacı Strateji uzmanı Erhan Göksel Amerika'da otel odasında ölü bulundu.

Araştırmacı Strateji uzmanı Erhan Göksel Amerika'da otel odasında ölü bulundu.

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, ABD'de kaldığı otel odasında ölü bulundu. New Jersey Eyaleti'nin Edgewater şehrinde bulunan Comfort Inn Oteli'nde kalan Göksel odasında hayatını kaybetmiş bir şekilde bulundu.

Erhan Göksel'in ölüm nedeninin yapılan otopsi sonunda belirleneceği öğrenildi. Erhan Göksel, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Ankara’da 1959’da dünyaya gelen Göksel, 1976’da Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdi. Ardından ekonomi doktora eğitimini yaptı.

Politik psikoloji üzerine çalıştı. 1987’de çalışmakta olduğu Ankara Numune Hastanesi’nden istifa etti. Politik danışmanlık hizmetlerine, 1989’da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi’ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı.

Göksel, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Melih Gökçek gibi siyasilerei danışmanlık yaptı. 1996’da Bulgar Başbakanı Kostov’un, 1999’da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in başkanlık kampanyalarını yürüten Göksel, 1998-2000 arasında ABD’de Başkan Yardımcısı Al Gore’a Ortadoğu danışmanlığı yaptı.

Göksel, "Ergenekon" soruşturması kapsamında da gözaltına alındı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Evli olan Göksel, ABD’de kaldığı otel odasında ölü halde bulundu.
 

Etiketler :