Erken eriğin kilosu 200 TL'den alıcı buldu

Erken eriğin kilosu 200 TL'den alıcı buldu

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altına hasat edilen 300 kilogram erik, kilosu 200 liradan alıcı buldu.

İlçeye bağlı Keben köyündeki Zeynep Topçu'ya ait 2 dönümlük serada hasadı yapılan erik, 100 gramlık kaselere konularak, paketlendikten sonra, daha önceden anlaşma sağlanan bir kişiye teslim edilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, hasat yapılan bahçede gazetecilere yaptığı açıklamada, örtü altında ilk erik hasadını yapıp kilosunu 200 liradan satmanın mutluluğunu yaşadıkların söyledi.

Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini ifade eden Göktaş, ''Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacak. Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor'' dedi.

Tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde İstanbul'a gönderdiklerini vurgulayan Göktaş, ''Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını herkes biliyor. Bu nedenle de aşerip canı erik çeken kadınlar için eşleri uzak yerlerden ilçemize gelerek tadımlık olan bu eriklerden alıp gidiyorlar'' diye konuştu.

Erik üretiminin Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde yapıldığını hatırlatan Göktaş, bu yıl 700 dönüm araziden 6 bin ton ürün hasadının beklendiğini kaydetti.

Silifke eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler tarafından yoğun şekilde talep edildiğine dikkati çeken Göktaş, yüksek kazanç getirmesi nedeniyle üreticilerden daha fazla ilgi görmeye başladığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini anlattı.

Göksu Vadisi'nin, Türkiye'nin en doğal ortamlarından birisi olduğunu savunan Göktaş, yörenin, mikro klima özelliğe sahip olduğunu, bu nedenle burada yetişen ürünlerin ayrı bir aroması ve görünümü olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :