Erman Toroğlu Yine Ortalığı Karıştıracak

Erman Toroğlu Yine Ortalığı Karıştıracak

Son günlerin en çok tartışılan ismi Erman Toroğlu'ndan yine çok konuşlacak açıklamalar. Erman Hoca Hiddink'e neden tembelin teki dedi?

 

Malumu ilam etmek, "Toroğlu son günlerin en çok tartışılan ismi" demek yerine 'direktman' muhabbete giriyorum izninizle...

"Bu gece Arda konusunda gerçekleri açıklayacağım" diyorsunuz. Ekranda kıyamet mi kopacak?

 - Söz bitti, artık bantlar konuşacak. Ricam, bu konuya girme.

Meseleyi tam bilmiyorum. Yurt dışından bir döndüm çarşı karışmış.

 - Kendimden söz ettim. "Kasık fıtığı olduğum yıllarda hata benimdi, çok seks yapıyordum" dedim. Yanlış yansıdı, alınganlıklar oldu. Bantlarda göreceğiz.

Çok seks etkiler mi futbolcuyu?

 - Bak; Antrenörler Birliği kuruldu, bir Romen Hoca gelmiş brifing veriyordu. Gündüz Tekin Onay'lar falan var. Tamer Güney bir soru sordu. "Futbolcu haftada en fazla kaç kez seks yapmalı?" Adam şaşırdı. "Ben futbolcunun yatak odası kapısında bekçi değil, hocasıyım. Bazı bünye 5 kez seks yapar etkilenmez, bazı bünye 1 defadan zayıf düşer. Özel hayattır, topçu zaten limitlerini bilir" dedi.

KAVGA ÇIKSA KİM YENER?

'Belden aşağı konuşuyor' diyorlar. Bir defasında Maraton'da bir fıkra anlatacaktınız Şansal Abi anlattırmadı. Dehşetli merakım neydi o fıkra?

- Fener'de Aragones Dede, Deniz'i hiç oynatmıyordu. "Hoca unuttu mu bu çocuğu?" diye sordular. Fıkra onun üzerineydi. 4 eşi de ölmüş 83 yaşında bir adam yeniden evlenmek istemiş. 20 yaşında bir kız almış. Gerdek gecesi adam ölür diye kapıya kefen, tabut hazırlamış yakınları. 3-4 saat sonra gelin kız darmadağın şekilde çıkıp haykırmış: "Bu çok yaşlı bir bunak. Beni seviyor seviyor sonra unutup yeniden seviyor."

Aman hocam geçelim bunu da, Hiddink'e ne diyorsunuz?

 - Tembel bir adam o. Maç seyretmiyor. Bütün Avrupa biliyor bizimkiler bilmiyor. Gözünle görmeden oyuncu seçersen Sabri tabii sol bek oynar. Ben bile Galatasaray'la UEFA Kupası final öncesi Arsenal'i 4 lig maçında seyrettim. Yoksa nasıl yazıp yorumlardım ki?

Ahmet Çakar'la kapışmaya ramak kalıyor.

- "Yavrucuğum" lafıma çok alınmış.

Maazallah kavga çıksa kim yener?

 - Yaşça büyüğüm. Ahmet güçlü kuvvetli çocuktur, yüreklidir de. Zaten öyle şeyler olmaz aramızda.

O bir tıp doktoru, sizinse sokak çocuğu tarafınız güçlü. Sokak kavgasını da iyi bilmeyi sağlamaz mı bu?

 - Bu doğru. Mesela daha lise 1 öğrencisiyken Ankara Oteli'nde işçi kontrolörüydüm. 2 ay önce o otelde Maraton'un son ödülünü aldım, kadere bak.


'BAKAN OLACAKTIM'

Üniversitede olaylara karıştığınızı hatırlıyorum.

 - Ankaralıyım. 2 ihtilal, 1 ihtilal teşebbüsü gördüm. 555 K'yı bilirim. Yani, beşinci ayın beşinci günü saat beşte Kızılay'da. Hani bu "Deniz Baykal gençti, Menderes'in yakasına yapıştı" dedikleri olaylar. Küçüktüm ama orada kitlenin içinde itfaiyeden su yiyordum. Son seçimde MHP'ye oy verdim.

Var mı geçmişte ülkücülük?

 - Yok, ben sağcı solcu değil futbolcuydum. Ama Devlet Bahçeli'yi önemsiyorum. Öğrencilik yıllarımda aynı okuldaydık. Samimiyetim yok ama tanıyorum. O hariç herkes kavgaya girerdi. Okur, dinler, mantıklı konuşmalar yapardı. Siyasete de girdim. 91 seçimlerinde de DYP'den aday oldum. Cavit Çağlar "Seni Mersin'den aday göstereceğiz" dedi. Önce reddettim. 'Ailece CHP'liyiz' dedim. Babam Kasım Gülek'in yakın dostuydu. İnönü'nün evine çok gidip elini öptüm. Çağlar ısrar etti. 'Süleyman Bey de çok istiyor" dedi. Fikri Sağlar akrabamdır. "Rakibin okuldan hocan Aydın Güven Gürkan, ayıp ettin' dedi. Genelde oy fazlasıyla CHP aldı. Fotofinişle kaybettim. Cavit Bey sonradan "Kazansak spor bakanı olacaktın" dedi. İyi ki olmamışım.

Niye iyi?

 - FIFA hakemiydim. Avrupa'da FIFA hakemi mahkemeye şahit gitse dediği dediktir, yalan söylemez.

Genelkurmay Başkanı'nı bile eleştirmiş, canlı yayında; "Kodu mu oturtan paşa isterim" demiştiniz.

 - Özkök Paşaydı o zaman. Çıktı, "Herkes layık olduğu genelkurmay başkanını arzular" dedi. 2 hafta sonra da "Suikasta karşı tedbir diye evden sefer tasıyla yemek getiriyordum karargâha" diye değiştirdi konuşmalarını.

Yeni genelkurmay başkanımızın adı ne?

 - Bilmiyorum vallahi.

İyi işte, adını ezberleyeceğimiz kadar çok beyanat vermiyor demek ki.

 - İyi dedin Savaşçığım.

Son olarak aman dikkat ol hocam...

 - Hayırdır?

Bodrum'da bekarlık maceralarını duyuyorum, kasık fıtığı olma aman ha!.

- Ha ha haaa!..

Etiketler :