Ermeni Anma Olayları Çıldırttı

Ermeni Anma Olayları Çıldırttı

Ekranlardaki Ermeni kapışması sürüyor. İstanbul'da aydınların düzenlediği 1915 olaylarını anma amaçlı etkinliker CNN Türk ekranlarında fırtına kopardı.

Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K Ermeni soykırım iddiaları ve 1915 olaylarını tartıştı. Özdemir konuklarıyla 24 Nisan'da İstanbul'da yapılan anmaları tartıştı. CNN Türk ekranlarında yayınlanan programın konukları ise İHD başkan yardımcısı Ragıp Zarakol ve  akademisyen Doç. Dr. Orhan Çekiç'ti.

İstanbul'da bir grup aydının Taksim ve Haydarpaşa Garı'nda yaptıkları 1915 anmasını tartışan Zarakol ve Çekiç tansiyonu yüksek bir polemiği ekranlara taşıdılar. Ermenilere dönük tehcir kararının nasıl alındığını tartışan ikili iki farklı cephenin görüşlerini yansıttılar.

Zarakol, Ermenilerin Çanakkale'de savaşırken ailelerinin ise sürgünde katledidiğini söylediği anda tartışmada gerilim iyice yükseldi. Orhan Çekiç ise Ermenilerin önemli bir bölümünün devlete ihanet ettiklerini ve Zarakol'un temsil ettiği İHD'nin insan haklarını değil Ermeni haklarını savunduğunu öne sürdü.


Etiketler :