Ermeni diasporasına büyük şok

Ermeni diasporasına büyük şok

Clinton, Türk-Ermeni açılımını görüşmek üzere dün Ermeni örgütleriyle yapacağı tartışmalı toplantı süresiz ertelendi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk-Ermeni açılımını görüşmek üzere dün Ermeni örgütleriyle yapacağı tartışmalı toplantı süresiz ertelendi.

HAVA KOŞULLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ
Bakanlık da, davetli örgütler listesi nedeniyle diasporada tepki yaratan toplantının Washington’daki “elverisiz hava koşulları” nedeniyle ertelendiğini söyledi.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ
Hillary Clinton, Ermeni diasporasının önemli bir bölümünde büyük tepki ile karşılanan Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi konusundaki protokolleri ve ABD Yönetiminin sürece ilişkin politikaları gibi konular ile ilgili “istişarelerde” bulunmak üzere ABD’nin az sayıda Ermeni kuruluşunu davet ettiği, 9 Şubat’taki toplantı iptal edildi.

Ermeni basını, toplantının “süresiz” ertelendiğini bildirirken ABD Dışişleri Bakanlığı, buluşmasının, kar fırtınasının yaşandığı Washington’daki “elverişiz hava koşulları” nedeniyle ertelendiğini söyledi.

Clinton’un, yaptığı toplantı daveti, diasporada tepki yaratmıştı. Toplantıya davet edilen az sayıda Ermeni kuruluşlarından, ABD’nin önde gelen Ermeni lobi örgütlerinden ANCA da, Clinton’a bir mektup yazarak katılmayacaklarını bildirirken davetliler listesinin, “geleneksel Ermeni liderliği”ni ve protokollere yaygın muhalefetini yansıtmadığını savunmuştu.

Ermenistan Devlet Radyosu da, “Erteleme, Dışişleri Bakanlığı’na, tartışmalı Türk-Ermeni protokollerini destekleyen az sayıda grubun liderliği lehinde, dengesiz ve taraflı bir tutumu yansıttığı savıyla yaygın bir biçimde eleştirilen davet listesini gözden geçirme fırsatını veriyor” yorumunu yaptı.

Etiketler :