Ermeniler için basın toplantısı düzenledi

Ermeniler için basın toplantısı düzenledi

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

Önder, 1915'deki Ermeni tehcirinin yıldönümü dolayısıyla dün İstanbul'da yapılan etkinliğe katıldığını anımsatarak, ''Taksim'de Ermeni halkının yasını paylaştık'' ifadesini kullandı.

1915 olaylarının ''soykırım'' olduğunu iddia eden Önder, ''Türklerin ve Kürtlerin içinde bu katliama çanak tutanlar olduğu gibi, Ermenileri korumaya çalışan, hatta korurken canından olan dedelerimiz de var'' diye konuştu.

Önder, 24 Nisan 1915'te evinden alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığını ifade ettiği bazı Ermeni milletvekili, yazar ve şairin yanı sıra 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in fotoğraflarını gösterdi.

TBMM Başkanlığı'na, Ermeni tehciriyle ilgili bir Meclis Araştırma Önergesi vereceklerini belirten Önder, ayrıca 24 Nisan'ın ''Ermeni halkının ulusal yas ve acılarının paylaşım günü'' ilan edilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunacaklarını söyledi.

TOPLANTIDA BİLE TARTIŞMA YAŞANDI

Öte yandan, BDP'li Sırrı Süreyya Önder ile bir gazeteci arasında gazetecinin sorduğu bazı sorular üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.