Ermenilerden Türkleri kızdıracak oyun

Ermenilerden Türkleri kızdıracak oyun

Ermeniler'den tiyatrolu propaganda... ABD'deki Ermeni lobisi, soykırım iddialarını bu kez bir tiyatro oyunuyla gündeme getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri 'nde yaşayan Ermeni toplumu bu kez de New York 'ta oynanacak tiyatro ile Ermeni iddialarını gündeme taşımaya hazırlanıyor.

”Kırmızı Köpek Uluyor” isimli tiyatro oyununda, 1915 'te Osmanlı coğrafyasında yaşandığı iddia edilen olaylar konu ediliyor.

New York 'ta 5 Eylül ile 14 Ekim tarihleri arasında ”New York Theatre Workshop” isimli ”Off Broadway” diye tabir edilen tiyatro salonunda sahnelenecek oyunun biletleri satışa çıktı.

Alexander Dinelaris tarafından kaleme alınan ve Ken Rus Schmoll yönetiminde sahneye konulan oyun, Michael Kiriakos isimli bir gencin ailesinin hiç bilmediği tarihi gerçekler ile yüzleşmesini konu ediniyor.

Kiriakos, babasının ölümünün ardından, bir kutu içinde saklı tutulan mektuplardan yola çıkarak geçmişini araştırıyor ve aslında ailesinin sandığı gibi Rum değil Osmanlı Ermenileri 'ne dayanan bir geçmişi olduğunu ve iddiaya göre bir çok Ermeni aile gibi kendi ailesinin de Türkler tarafından yüzyılın başında şiddete maruz kalarak soykırıma uğradığını öğreniyor.

”Kırmızı Köpek Uluyor” isimli oyunun Kahramanı Michael Kiriakos, ailesi ile ilgili ortaya çıkan bu ”gerçek” karşısında hayatta daha da güçlü olmanın mücadelesini veriyor.

Türk Amerikan Toplumu tepkili Konu ile ilgili Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, söz konusu oyunun Türk toplumu hakkındaki ithamlarına tepkisini dile getirdi.

Çınar, ”Bu tiyatronun amacı sanat yapmak değil, 1915 iddialarını tekrar gündeme getirmektir. Oyun propaganda yapmak, yaşanmamış olayları, sözüm ona hatıra defterlerinden, mektuplardan harmanlayarak gerçekmiş gibi sunmaktır” dedi.

Konu ile ilgili New York Tiyatro Workshop merkezine bir kınama yazısı göndereceklerini söyleyen Çınar, 1915 'in 100. yıl dönümüne yaklaşılırken, bu tarz propagandaların artmasını beklediklerini de ifade etti.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.