Eroğlu ile Hristofyas uzlaşmaya vardı

Eroğlu ile Hristofyas uzlaşmaya vardı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, uluslararası anlaşmalar konusunda tam mutabakata vardı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim;in Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında başlayan yemeğe, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, liderlerin temsilcileri Kudret Özersay ile Yorgo Yakovu ve tutanak tutmak üzere her iki taraftan birer görevli de katıldı.

Liderlerin yemeğinin menüsünün, nar, kurutulmuş domates ve balzamik sirkeli salata, sebze çorbası, ana yemekte şampanya soslu balık dolması ve tatlı olarak ise özel hazırlanmış tatlı tabağı olduğu öğrenildi.

-ÖZERSAY-YAKOVU GÖRÜŞMESİ-

Bu arada gün içinde bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu;nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas;ın Özel Temsilcisi Yorgo Yakovu;nun, “uluslararası anlaşmalar" konusunda tam bir uzlaşmaya vardıkları öğrenildi.

Özel temsilcilerin görüşmesinde, BM Genel Sekreteri;nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer ile Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim de katıldı.

Tarafların, bugün sadece “Uluslararası Anlaşmalar" başlığı üzerinde durdukları ve bu konuda tam bir mutabakat sağladıkları bildirildi.

-''ÇÖZÜM ANLAŞMASINA TERS OLMAMASI HALİNDE GEÇERLİ OLACAK''-

Türk Ajansı-Kıbrıs'ın (TAK), ''güvenilir kaynaklara'' dayanarak verdiği habere göre, varılan uzlaşma çerçevesinde, kapsamlı çözümün yürürlüğe girmesi öncesinde gerek Rum tarafının gerek KKTC;nin üçüncü ülkelerle yaptıkları uluslararası anlaşmalar, çözüm anlaşmasına ters olmadığı sürece yeni ortaklığa taşınacak ve bu anlaşmalar yürürlükte kalarak,''Birleşik Kıbrıs'' için bağlayıcı olacak. Bu anlaşmalar adanın tamamında uygulanacak.

Anlaşmalar konusunda bugün üzerinde uzlaşmaya varılan ''yakınlaşma kağıdı''nın 3-4 sayfa olduğu da bildirildi.

Öte yandan, haberi doğrulaması istenen Cumhurbaşkanı Eroğlu;nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay, “İlerleme olduğu doğru... İlerleme sağlanmasından memnunuz" demekle yetindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.