Eroğlu'dan eğlence mekanlarına kötü haber

Eroğlu'dan eğlence mekanlarına kötü haber

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul boğazındaki eğlence mekanları ve gürültüye neden olan bazı işyerleri için bu sene yeni bir uygulamaya tabi tutacaklarını söyledi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul boğazındaki eğlence mekanları ve gürültüye neden olan bazı işyerleri için bu sene 23:59 kararını uygulayacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Kültür Bakanı Günay'a esprili bir göndermede bulunarak, "Ertuğrul bey eğlenmeyi seviyor, ben vatandaşın huzurunudüşünüyorum" dedi. 

Bakan Eroğlu, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'konusunda gürültü yapan iş yerlerini geçen sene olduğu gibi bu senede uyardı. Eroğlu, bu senede gürültü saatine zaman koyduklarını anımsatarak, "Saat 23:59'da gürültü sırını devam edecek, kimseye taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. Eroğlu, gürültü kararı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Herkesin eğlenmesine karşı olmadıklarını anlatarak, " Vatandaşlarımız istediği müzikleri dinleyebilir, rahatsız olmayız. 

Ancak eğlenirken başkalarını rahatsız edecek onlara ızdırap verecek. Bir davranış içinde olmamaları gerekir. İnsanlar hürriyeti başkalarının hürriyetine girdiği anda sonlanır. Hiç kimsenin bir başka kişiyi rahatsız etmeye hakkı yoktur." dedi. 

Bakanlık olarak gürültü ile ilgili bir anket yaptıklarını belirterek, 100 kişiden 17 kişinin gürültüden rahatsız olduklarını dile getirdi. Bir kısmının da psikolojik destek aldığı söyleyen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: 

"Turizmcilerde turizmde kaybımız olur. Kaybınız olursa Paris'ta ben gittiğim yerlerde Gece yarısı şehirin sokaklarında geziyorum. Caddeler nasıl gürültü varmı diye? Şanzelize bulvarında 85 milyon turistin geldiği Paris'te gürültüdenşikayet varmı. Bunlar boş şeyler. Geçen sene 23:59 diye bir sınır koyduk. 

Bu sene 23:59 kesinlikle devam edecek, kesinlikle taviz olmayacak. Bir yönetmelik yayınlandı. Yönetmelikte bazı maddeler konusunda bazı kişilerin tereddütleri var. Halkımız bazen düğün, nişan yapıyor.Bazı sıkıntılar oluyor. Biz bunlar ile ilgili yönetmelikte bir çalışma yapıyoruz. Turizmciler ve işletme sahipleri iki bakanı bir araya getirmek istiyorlar.

Kültür Bakanı Ertuğrul beyle her zaman görüşüyoruz. Ertuğrul bey insanları eğlendirmek istiyor, bizim görevimiz ise insanların huzurunu sağlamak. Biz insanların eğlenmesine karşı değiliz ama bir orta yolu bulmamız lazım. İnsanlar eğlensin ama başka kişileri rahatsız etmeden olabilir. Bu prensipte inşallah anlaşırız. Önümüzdeki nafta Kültür Bakanı ile bir araya geleceğim.

Talep sahibi olanlar ile birlikte bir toplantı yapacağız. Eğer varsa bir yanlışlık düzeltebiliriz. Bize gelen tavsiyeler olabilir, onları da dinlemek bizim boynumuzun borcudur. Kesinlikle 23:59'dan vazgeçmek mümkün değil." 

'TWİTTER'A MALEZYA BAŞBAKANI SAYESİNDE GİRDİM' 

Bakan Eroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yeni başladığını anlatarak, " Benim kullandığım e qosta adresleri var. 101 bin 352 mail grubum var. Buralara her hafta çevreden haberler gönderiyorum. Twitter'a çok güzel yorumlar geliyor. 

Geçenlerde Malezya Başbakanı geldi. Kendisinin mihmandarı idim. Kendisi Twiter hesabını açtı. Ben Başbakana, " Gerçekten Twiter'a nasıl zaman ayırıyorsunuz. " dedim. "Günde bir saat ayırıyorum" dedi. Halkın he düşündüğünü anlamak için iyi bir fırsat. dedi. Bana tavsiye edermisin dedim. 

Kendisi Twitter ve Facebook'u aç dedi. Şu anda dikkat çekmici mesajlar var. Sayın Bakanım Başbakanımızın 3 çocuk yapın şeklinde tavsiyesi var. Çevremühendislerine fazla kadro verirseniz 10 çocuk yapacağım diyen mailler alıyorum. 

Twitter'a günde 1 saat zaman ayırıyorum. Gece 12'den sonra Twitter'a zaman ayırıyorum. 3 bin takipçim oldu, gün geçtikçe artıyor." şeklinde konuştu.

İHA

 

 

Etiketler :