Eroğlu'dan TADF Çalışmalarına destek

Eroğlu'dan TADF Çalışmalarına destek

TADF Başkanı Ali Çınar, KKTC'da yapılan Kıbrıs Dünya Türkleri Kongresinde konuşma yaptı.

Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfının organize ettiği programin açılış konuşmalarını KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,İkinci Cumhurbaşkanı M.Ali Talat, Meclis Başkanı Sibel Siber yaparken,Dünyadaki Kıbrıs Türk  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri sıralamasında ilk konuşmayı ABDden tek temsilci olarak giden TADF Başkanı Ali Çınar yaptı.
 
Konuşmasında ABD'daki yapılan çalışmalar dışında Kıbrıs konusunda yapılması gerekenler hakkında bir sunum yaptı. KKTC'nin lobicilik alanında yavaş yavaş Amerikada aktif olmasında payları olduklarını söyleyen Çınar, Yunan ve Rumların yapılan çalışmalardan rahatsız olduğunu söyledi.
 
 
Eski Kongre Üyesi Michael McMahon lobicilik alanında destekleri ile KKTC için çalışmaya başladığını belirterek,KKTC'nin Amerika'da daha iyi tanıtılması için ciddi bir çalışma yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.
 
2013 Mayıs ayında yapılan ve yüzbinlerce kişinin kullandığı Grand Central Terminalinde  Türk Festivali yapıldığını ve bu Festivalde KKTC tanıtımın yapilmasininda güzel bir başlangıç olduğunu dile getirdi.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, STK Liderleri ile görüşmesinde, Amerika'da çalışmaları örnek gösterek, TADF ile dünyadaki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının daha yakın çalışılması gerektiğini belirtti.
 
Kıbrıs konusunda, zamanın birlik zamanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kim, katkı koymak istiyorsa buyursun önerisini, görüşünü dinleyelim, değerlendirelim” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rumların, Kıbrıs’ın tümüne egemen olmak istediklerini, Kıbrıslı Türkleri kendileri ile eşit bir halk olarak görmediklerini, iki kesimliliği içlerinde sindirmediklerini, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamını asla kabul etmeyeceklerini ısrarla vurguladıklarını ifade etti.
 
Kongreye ayrıca İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Lord Mahinnis Ken,  Ingiltere Meclis Üyeleri olmak üzere birçok büyükelçi ve resmi temsilciler katıldı. 
kktc8[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.