Eroğlu'ndan CHP'nin 2B vaadine eleştiri

Eroğlu'ndan CHP'nin 2B vaadine eleştiri

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP’nin daha önce Anayasa Mahkemesi'ne 2 kez götürdüğü ve iptal ettirdiği 2B'yi seçim vaadi yapmasını eleştirdi.

CHP'nin bu konuda samimiyetsiz olduğunu savunan Eroğlu, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu." dedi.

Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayları Sait Açba, Halil Ürün, Ali Özkaya, Ahmet Koca, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile birlikte Çakmak Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, AK Parti Hükumeti dönemine kadar herkesin 2B alanlarını ‘hadi satalım’ demelerine rağmen bir türlü satamadıklarını söyledi.

Bu alanların tespitler olmadığı için satılamadığını dile getiren Eroğlu, “Kim nereyi nasıl işgal etmiş. Ellerinde tapu yok. Devletinde tapusu yok. Milli Emlak Genel Müdürlüğü bunu satacaksa elinde tapu olması lazım. Kadastro ve tapu olmadıktan sonra bunu satması mümkün değil. Nitekim biz bunun farkına vardık. Önce orman kadastrosu tamamlanmamıştı.

Bizden önce yüzde 5’di. Biz hemen çalışmalara başladık, şu anda yüzde 95’e ulaştık. Bu yılsonunda yüzde 100’e tamamlayacağız. Bir kere orman kadastrosu eksikti. İkincisi 2B alanları belirlenmiş ama 2B alanlarını kim kullanıyor, ne kadar kullanıyor, bununla ilgili bir tespit yok. Bu konuda tespit yapacak kim?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü. Biz bunun farkına vardık, 2008 yılında bu konuda Tapu Kadastro Kanunu’nda bir değişiklik yapmak suretiyle 2B alanlarında tapu ve kadastro işlemlerinin gerçekleşmesi, kullanım kadastrosunun çıkarılması ve hazine adına tapu ve tescil eşlemlerinin yapılmasına dair tespit yapıld. Bununla ilgili kanun çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Bunları bizzat kendisinin Meclis'te grubu olan partilere anlatıldığını ifade eden Eroğlu, ancak CHP'nin Tapu Kadastro Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürütmesinin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gittiğini hatırlattı.

Eroğlu, "Şimdi şunu merak ediyorum. Siz hem 2B barışı diye proje atacaksınız seçim zamanı, hem de Anayasa Mahkemesine bunun tespitine dair Tapu Kadastro Kanunu’nda yapılmış olan değişikliği iptal ve yürütmeyi durdurma için dilekçe vereceksiniz. Bizim Afyonkarahisar’da buna ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ derler. Dolayısıyla CHP bu konuda çok samimiyetsizdir.” CHP'nin 2B olayını 'istismar' için ortaya attığını da iddia eden Eroğlu, vatandaşın bunun farkında olduğunu, samimiyetsizliğin şuurunda olduğunu kaydetti.

BAŞKOMUTAN MİLLİ PARKINA SİMÜLASYON MERKEZİ KURULACAK

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da Başkomutan Milli Parkı’na dünyanın en büyük müze ve simülasyon merkezini kuracaklarını bildirdi. Kocatepe ve Dumlupınar Milli Parklarına büyük önem verdiklerini belirten Eroğlu, Çanakkale’de kurulan ve inşaatı bitmek üzere olan müze ve simülasyon merkezinin daha büyüğünü en kısa sürede Afyonkarahisar’da kuracaklarını söyledi.

Bu merkezin projesinin hazırladığını aktaran Eroğlu, hatta bir takım dokümanları da Genelkurmay Başkanlığı’ndan almak suretiyle birlikte çalışarak burada muhteşem simülasyon merkezi oluşturacaklarını ifade etti.

Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren etabının bu senenin yapıtım programına alındığını aktaran Eroğlu, etütlere kısa sürüde başlanacağını ve hızlı trenin hizmete girmesiyle birlikte demiryolunda da Afyonkarahisar’ın kavşak noktası olacağını söyledi.

BÖLGESEL ZAFER HAVALİMANIN TEMELİ CUMA GÜNÜ ATILIYOR

22 Nisan Cuma Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet verecek Bölgesel Zafer Havalimanı’nın temelini atacaklarını bildiren Eroğlu, Kütahya’nın Altıntaş ilçesine yapılacak havalimanının uluslar arası olacağını söyledi.

Burada dış hatların yanı sıra kargo taşımayıcılığının da olacağını belirten Eroğlu, "Bu havalimanı Afyonkarahisar’ın termal turizm, kongre turizmi, sağlık turizmi, spor turizminin gelişmesine çok büyük katkısı olacak. İhalesi yapılan dev spor kompleksinin de temelini yakın bir zamanda atacağız." dedi.

Türkiye genelinde ağaçlandırma seferberliğini 1 Ocak 2008 tarihinde başlattıklarını hatırlatan Eroğlu, "2012 yılı sonuna kadar Belçika yakın büyüklükte bir alan veya Türkiye’nin Trakya bölgesinden daha büyük bir alanı ağaçlandırmak üzere çalışmalara başladık. 2008 yılında hedefimiz 420 bin hektardı. O yıl 463 bin hektarla hedefi aştık.

İkinci yıl hedefimiz 440 bin hektardı. O yılda rekor kırdık. 501 bin hektarla hedefi aştık. 2010 yılında da hedefimiz 460 bin hektardı. 2010 yılında 483 bin hektarlık alanda hedefleri aştık. 3 yılda yaklaşık olarak 1,5 milyon hektara yakın ağaçlandırma yaptık ve yaklaşık 800 milyon fidan diktik." diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.