Eroin operasyonundan astsubay kardeşler çıktı

Eroin operasyonundan astsubay kardeşler çıktı

İstanbul’da yapılan operasyonda ele geçirilen 31 kilogram eroinden astsubay kardeşler çıktı. 3 ay boyunca takip edilen kişilere yapılan operasyonda 3 kişiden birinin görevde, diğerinin de askerlikten ayrılan bir astsubay olduğu belirlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan takip Kağıthane’de operasyona dönüştü. Hakkari Yüksekova’dan yola çıkan bir aracı takip eden polis, aracın İstanbul’a geleceğini ve burada uyuşturucunun teslim edileceğini belirledi.

Aracı adım adım takip eden polis timleri buluşma noktasında baskın yaparak araçtaki kişilerle alıcı olduğu tahmin edilen toplam 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada LPG tankının ikiye ayrılarak uyuşturucu zulalandığı belirlendi. Tankın içinde 31 kilo 250 gram eroin ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.A’nın Yüksekova’da astsubay olarak görev yaptığı, diğer şüphelinin de onun kardeşi A.A olduğu ve askerlikten daha önce ayrıldığı tespit edildi. Üçüncü şüpheli T.Ç. de diğerleriyle birlikte gözaltına alındı.Uyuşturucunun, şüphelinin askeri kimliğini kullanarak İstanbul'a kadar sorunsuz şekilde getirildiği tahmin ediliyor. M.A’nın uyuşturucu taşıdığını kabul ettiği ve ifadesinde pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi. M

Merkez Komutanlığı’na gönderilen M.A. daha sonra diğer şüphelilerle birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :