Ersöz de Dursun Çiçek Gibi İtiraf Etti!

Ersöz de Dursun Çiçek Gibi İtiraf Etti!

Ergenekon sanığı emekli Tuğg. Ersöz, mahkemeye verdiği 18 sayfalık dilekçede “Encümen-i Daniş’e katılan ve Fenerbahçe Orduevi’nde oturan komutanlar konuşsun. Bizi kim, neden kurban ediyor” dedi.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün “derin kulağı” olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne18 sayfalık bir dilekçe sunarak “Encümen-i Daniş toplantılarına katılan ve Fenerbahçe’de oturan komutanlar konuşsun. Bizi kim, neden kurban ediyor?” dedi. Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumu Semt Polikliniği’nde tedavisi süren Ersöz, “Emir-komuta zincirinin dışına asla çıkmadım” vurgusu yaptıktan sonra, yaptığı tüm telefon ve ortam dinlemelerinin bu zincir kapsamında gerçekleştirildiğini iddia etti.

Aytaç Yalman’ı özel olarak andı

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon mahkemesine gönderdiği dilekçesinde “Özden Örnek günlüklerini açıklasın” dedi. Başta dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) emekli Orgeneral Aytaç Yalman olmak üzere Darbe Günlükleri’nde adı geçen komutanları bildiklerini açıklamaya çağıran Levent Ersöz dilekçesinde Fenerbahçe Orduevi’nde ikamet eden emekli komutanlarına şöyle seslendi:

Özden Örnek günlüklerini anlatsın

“Günlükler Özden Örnek’e mi ait, değilse kime ait. Sözde darbe tarihi Aralık 2004 tarihinde ve KKK olmadan darbe yapılamayacağı günlüklerde anlatılıyor. Bu ifadeler kendisine mi ait, Aralık 2004’te kendisi görevine devam eden KKK ve Jandarma Genel Komutanı’nın görev süreleri doluyordu, ben de atamaya tabiydim. Bu çelişki nasıl açıklanabilir. Gerek kendileri, gerek Fenerbahçe’de ve diğer yerlerde ikamet eden komutanlarımız, 2004 yılında J.Gn.K.lığı görevine getirilen kendisine arzda bulunduğum komutanım konuşsun. Ben ve Hasan Atilla Uğur’un üzerinden bir dönemin hesaplaşmasına girilmesin. Bizim haksız yere kurban edilişimize kim göz yumuyor?”

Encümen-i Daniş’e mesaj verdi

Darbe Günlükleri soruşturmasının Ergenekon davasından ayrılmasını eleştiren Levent Ersöz, üyelerinin çoğu emekli komutanlar ve emekli büyükelçilerden oluşan ve Ergenekon soruşturmasıyla gündeme gelen Encümen-i Daniş toplantılarına da dikkat çekti. Ersöz “Dönemin kuvvet komutanları, emekli olduktan sonra faaliyetleri olmadığı şeklindeki bir gerekçeyle tefrik edildiler. Encümen-i Daniş toplantılarına her ay düzenli katılan sivil ve askerler suçlu görülmüyor” dedi.

Darbe planladılar mı konuşsunlar

Darbe Günlükleri’nde ismi geçenlerin ve Encümen-i Daniş toplantılarına katıların suçlanmasına rağmen kendilerinin suçlanmasını eleştiren Ersöz “Bir arkadaşımın daveti üzerine katıldığım, parasını da cebimden ödediğim bir yemekli toplantı için suçlu ilan ediliyorum. Plan yapma, komutanlık adına brifing hazırlama ve takdime ilişkin karargah sorumluluğu İstihbarat Başkanlığı’na ait değildir. Dönemin komutanları böyle bir örgüt var mı, bu örgüt içinde yer aldılar mı, darbe planı yaptılar mı, kendi aralarında bir çalışma grubu kurdular mı? Çıkıp konuşsunlar” dedi.

Hilmi Özkök ve Tansu Çiller’i dinletmişti

Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Sarıkız ve Ayışığı darbe teşebbüslerine aktif olarak katılarak istihbarat topladığı, yargı kararı olmadan cep telefonlarını dinlettiği, emekli Oramiral Özden Örnek’in darbe günlüklerinde iddia ediliyor. Emekli Albay Erdal Sarızeybek, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde (2002-2004) Ersöz’ü, yasadışı olarak aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Başbakan Tansu Çiller de olan bazı kişilerin telefonlarını dinletmekle suçlamıştı. 6 aydan fazla firari olarak gezen ve Ankara’da bir hastanede yakalanan Ersöz, tutuklandıktan sonra uzun süre hastanelerde kaldı. Adli Tıp raporuyla Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ersöz, halen Silivri Cezaevi Semt Polikliği’nde tedavi görüyor.

Ergenekon'un karakutusu Güneydoğu’da görev yaptığı dönemde bölge halkı tarafından ‘Sarı Levent’ olarak anılan, Jandarma İstihbarat’taki görevi ve darbe hazırlıkları sırasında üstlendiği işler nedeniyle de çok önemli bilgi ve belgelere sahip olduğu iddia edilen Levent Ersöz için “Ergenekon’un derin kulağı ve kara kutusu” deniliyor.

Star 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.