Ertuğrul Günay'la ilgili şok iddia

Ertuğrul Günay'la ilgili şok iddia

Ertuğrul Günay'ın Antalya Demre'deki villasının SİT alanını ihlal ettiği ortaya çıktı.

AK Parti'den istifa ettikten sonra SİT alanı ihlâlleri ve kaçak yapılaşma konusunda gazetelere çarşaf çarşaf röportaj veren eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan söylemlerine tezat eylem... Eski partisine yönelik karalama kampanyalarında başı çeken Ertuğrul Günay'ın Antalya Demre'deki yaptırdığı villayla SİT alanını ihlâl ettiği ortaya çıktı. Kumdağı mevkiinde Andriake Antik Kenti'ne komşu olan tripleks villanın yapımına 2012 yılında başlanmıştı.

DEĞER YAKLAŞIK 3 MİLYON LİRA

Muhteşem bir manzaraya sahip binanın inşaatında özel olarak getirilen taş işçileri çalıştı. Tamamı limra taşından yapılan ve değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu öğrenilen villanın önünden denize inen SİT alanı kayalıklara taş merdivenler döşendi. Yine SİT alanı olan alana peyzaj yapılarak özel plaj oluşturuldu.

TAŞ ÇERÇEVEDE 'GÜNAY' İSMİ

Kapısında asırlık zeytin ağaçları olan villanın çatısında horoz figürü bulunuyor. Duvarlarında ise Yunan mitolojisindeki baba tanrı Zeus'un kabartmaları yer alıyor. Bağ bozumlarını anımsatan sahnelerin yer aldığı dış duvardaki taş kabartmanın ortasında ise 'Günay' yazıyor.

KARALAMADA ÜSTÜNE YOK

AK Parti’den iki dönem milletvekili seçilen ve 5 yıldan fazla Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüten Ertuğrul Günay, son dönemde gerek sosyal medyada gerekse verdiği demeçlerle eski partisine karşı yürütülen kara propagandanın en büyük destekçilerinden biri oldu. Günay, Urla'daki villalar, Kemalpaşa'daki mozaikler ve Kazlıçeşme'deki konutlarla ilgili eleştirilerini dile getirmişti.


GÜNAY'IN TARTIŞILAN TWEET'LERİ

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli dönemlerde SİT alanları ve kaçak yapılaşmayla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. İşte Günay'ın attığı tweet'ler...

- Önde, hayır sahibi ecdadın camileri, minareleri; arka ufukta, açgözlülüğün tarihe/ecdada saygısız kuleleri.
- Doğanın verdikleri yanında biraz estetik duygusu/kentleşme bilgisi ve hele biraz da tokgözlülük olsa.
- İstanbul, tarihi dokuyu bozan yapılardan kurtulmak yerine görgüsüzlüğün istilasını uğradı.
- Ey kubbeler, ey şanlı dua evleri, ey doğruluğun nidasını taşıyan minareler ve ardında yükselen açgözlü kuleler!

İSTİFACI VEKİLLERE PROTESTO ŞOKU

AK Parti’den istifa ederek bağımsız kalan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile milletvekilleri Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda toplantısı düzenledi. Günay ve beraberindeki milletvekilleri, 17 Aralık Operasyonu, dinlemeler ve görevden almalar konularında hükümeti eleştirdi. Toplantının sonunda milletvekilleri AK Partililer tarafından protesto edildi. AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve bazı partililer, “Recep Tayyip Erdoğan” ve “her yer Tayyip her yer Erdoğan” sloganları attı. (AKŞAM)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.