Erzincan davasında son gelişme!

Erzincan davasında son gelişme!

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar adliyeye getirildi.

Davanın iki numaralı sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner cezaevi mahkum aracıyla adliyeye getirildi. Davanın bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ise 3 günlük görevlendirme izni alarak davaya gelmedi.

Erzurum Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve MİT mensuplarının da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Cihaner, adliyeye 06 plakalı cezaevi aracı ile tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevi yerine E Tipi Cezaevi'nin kapısından çıkarıldı.

Davanın görüşüleceği Erzurum Adliyesi'ne 09.00 sularında getirilen Başsavcı Cihaner'den basın mensuplarının görüntü almaması için güvenlik güçleri yoğun önlem aldı. Duruşma için tutuklu bulunun MİT'çiler ile askerler de Adliye'ye getirildi. Davayı izlemek için YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de Erzurum'da bulunuyor.

Mahkeme öncesi haklarında hazırlanan fezleke ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, "Benim şu ana kadar ondan haberim yok. Eğer doğru ise kendim dilekçe vererek milletvekilliğinden ayrılırım." dedi.

Aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ile MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir'in de bulunduğu 10'u tutuklu 14 sanık yargılanıyor. Davanın 1 numaralı sanığı Orgeneral Saldıray Berk, 3 gün görevlendirme alarak duruşmaya katılmıyor.

Etiketler :