Erzincan'da 226 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzincan'da 226 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzincan kara teslim, 226 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzincanlıların uzun süredir beklediği kar yağışı Ocak ayının son gününde geldi. Yağış sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, 226 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Erzincanlı vatandaşlar güne kar yağışıyla uyandı. Yağış sonrası belediye ekipleri ana arterlerde kar temizleme çalışması başlatırken, kar yağışı anıtları ve heykelleri de beyaza bürüdü. Karla mücadele eden ekipleri kaldırımlarda kar kürüme çalışması yaparken bazı vatandaşlar ise yapılan çalışmalara destek oldu.

226 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzincan ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı 226 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri kapanan toplam bin 601 kilometre yolun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 7 ekip, bir kar makinesi, iki bıçaklı kamyon, 2 dozer ve 16 greyder Erzincan merkezde 15, Çayırlı ilçesinde 20, İliç'te 30, Kemah'ta 30, Kemaliye'de 23, Otlukbeli'nde 8, Refahiye'de 70, Tercan'da 20 ve Üzümlü ilçesinde 10 kapalı köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :