Erzincan'da kaçak sigara operasyonu

Erzincan'da kaçak sigara operasyonu

ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 11 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son aylarda Erzincan güzergâhını kullanarak batı illerine geçiş yapan sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. KOM ekipleri son olarak Erzincan-Erzurum karayolu uygulama noktasında yaptıkları çalışma ile bir araç içerisinde 11 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. Uygulama noktasında polisin dur ihtarına uymayarak kaçan şahıslar, polisin takibi sonucunda yakayı ele verdi. Van'dan Konya'ya kaçak sigara götürmek isteyen kaçakçılar kovalamaca sonunda yakaladı. Operasyonunda polisten kurtulmak için aracı bırakarak kaçan şüpheliler polisin takibi sonucunda yakayı ele verdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları yol uygulamasında şüpheli gördükleri 42 CCB 34 plakalı aracı durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmak isteyen kaçakçılar ile emniyet ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

Yakalanacaklarını anlayınca şehirlerarası otobüs terminali civarında aracı terk ederek yaya olarak kaçan kaçakçılar polisin sıkı takibi sonucunda yakalandı. Kaçakçılardan biri Buğday Meydanı'nda yakalanırken diğer bir kaçakçı ise Çarşı Polis Merkezi'nin arkasındaki binanın merdiven boşluğunda üzerini örtüp saklanırken yakalandı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan A.S. ve S.A. haklarında 'gümrük kaçakçılığı yapmak' suçundan ifadeleri alınarak adli makamlara sevk edilirken, araçta bulunan 11 bin 500 paket gümrük kaçağı sigaraya el konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :