Erzurum'da Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanış Festivali başladı.

Erzurum'da Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanış Festivali başladı.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen festivale, birçok ilin yanı sıra Rusya, Fransa, İtalya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan.

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanış Festivali, dağcıların donan şelaleye tırmanışıyla başladı.

Uzundere ve Tortum ilçelerindeki buz tutan şelalelerde, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen festivale, birçok ilin yanı sıra Rusya, Fransa, İtalya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, İran, Kırgızistan ve Kazakistan'dan 41 sporcu katıldı.

Buz tırmanış sporcuları, Tortum ilçesinde bulunan yükseklikleri 25 ile 300 metre arasında değişen 27 farklı şelaleye tırmanışlarını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Çetin Bayram etkinliğe, 10 ülkeden 21 yabancı ve 20 yerli sporcunun katıldığını söyledi.

"Bugün sporcular Tortum'un Demirciler köyündeki Demirciler Şelalesi ve Uzundere'nin Cevizli köyünde Çetin Ceviz Şelalelerinde tırmanışlarını yapacaklar." diyen Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada ilk kez bir festival içinde buz ve kaya tırmanışı gerçekleştiriliyor. Bu da ülkemizi turizm ve doğal güzellik anlamındaki çeşitliliğinin en güzel göstergesi. Bir gün arayla hem buza hem de kayaya tırmanıyor sporcular, böyle bir tecrübeyi böyle bir deneyimi yaşamadıklarını biliyoruz."

Bayram, Erzurum'daki buz tırmanışlarının 5 Şubat Pazar günü tamamlanacağını, 6-7-8 Şubat'ta da İzmir'de kaya tırmanışlarının yapılacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.