Erzurum'un 93.Kurtuluş töreni

Erzurum'un 93.Kurtuluş töreni

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümü düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenlerde, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın hayranlığını kazanan ciritçi Baki Bayraktutan'ın 'Bulut' isimli a

Kurtuluş törenleri Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Sebahattin Öztürk'ün makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından kurtuluş törenleri Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgenaral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tören aracıyla vatandaşların bayramını tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 93 yıl önce Erzurum'un Ermeni ve Rus işgalinden kurtarılmasının coşkulu heyecanını yeniden yaşadıklarını söyledi. Başkan Küçükler, Erzurumluların Ermeni mezalmini unutmayacağını da ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Albay Yılmaz Gürel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin Erzurum'da atıldığını ifade etti.

Albay Gürey, Erzurum'un Cumhuriyet Türkiyesi ve tarihinde önemli yeri olduğunu belirtti. Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı yıllarında Erzurum'da gerçekleştirdiği katliamların ise unutulmayacağını dile getiren Albay Gürel, "Ermenilerin insanlık ayıbı olarak gerçekleştiriği katliamı Erzurumlular ve Türkiye ebediyyen unatmayacak." dedi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve geçit törenlerinin ardından törenler sona erdi. Kurtuluş törenlerine AK Parti Erzurum milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Kavaz ile MHP Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :