Eş zamanlı saldırı tesadüf değil

Eş zamanlı saldırı tesadüf değil

Ak Partili Hüseyin Çelik Yardım Filosuna ve İskenderun'da komutanlığa yapılan saldırının zamanlamasına dikkat çekti.

Terör Devleti İsrail'in savunmasız sivil aktivistlerin gemisine saldırıp onlarca insanı öldürmesi üzerine AK Parti'den sert bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hatay ve İsrail saldırısının zamanlamasına dikkat çekerek, "Bu tesadüf olamaz" dedi.  Konuşmasının devamında Çelik, "Yanlarına kar kalmayacak. Gereken neyse yapılacak" diye konuştu.Çelik, her iki saldırıyı da nefretle kınadıklarını söyleyerek, ''Haklı kuvvetlidir demenin zamanı gelmiştir. Uluslararası camianın üzerine düşeni yapacağını düşünüyoruz. O gemilerde ne olduğunu uluslararası gözlemciler biliyorlar. Gemide silahlar olsa öyle operasyon yapmazlar." şeklinde konuştu.
 

Çelik, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması ve İskenderun'da 7 şehit verdiğimiz saldırının eş zamanlı olmasına dikkat çekti.

Çelik açıklamasında şunları söyledi:

Millet olarak duygularımızla değil, aklımızla hareket etmeliyiz. Bu işin bir duygu boyutu yok mu tabi ki var. Ama iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte aklımızla hareket etmeliyiz.

Ölü ve yaralıların hangi ülkelerden olduğu İsrail’in engellemesi nedeniyle henüz tespit edilmiş değildir.

İsrail’de bir koalisyon hükümeti var. İsrail’deki her parti kamuoyu desteğini sürdürebilmek için şahin olmayı tercih ediyor.

İsrail hiçbir zaman ayranım ekşidir demez. Onların ayranı her zaman tatlıdır. Eğer gemide dedikleri gibi silah olsaydı, o gemiye o kadar rahat inemezlerdi.

Orada saldırıya uğrayan insanlar elbette nefsi müdafaada bulunmuşlardır. Ama bunun silah koridoru açacağını söylemek insafsızlıktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :