Esad'dan başka ilah yoktur!

Esad'dan başka ilah yoktur!

Baas güçleri, ordudan ayrılmak isteyen subayı döverek kendisine zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yok’ dedirtti.

Suriye’de beş aydır özgürlük ve reform talebiyle süren gösterilerde Baas Ordusu sivil göstericileri katlettiği, tutukladığı, işkence yaptığı yetmezmiş gibi kendilerine zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirtiyor. Hama’da halkı katleden Baas güçlerinin duvarlara bu tür ifadeler yazmasının ardından ordudan ayrılıp El-Cezire Kanalı’na konuşan bir subay da bu çirkin gerçeği doğrulamıştı. Son olarak yayınlanan bir videokaset ise söze gerek bırakmayacak nitelikte. Ordudan ayrılmak istediğini açıklayan bir asker, diğer askerler tarafından dövülerek kendisine zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirtiliyor. Öte yandan Kahire Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Mustafa Kamil El-Seyyid, Suriye hükümetinin Beşşar sloganları atsınlar diye millete devletin bütçesinden paralar saçtığını açıkladı.

Suriye’de Hama Kenti’ni bastıklarında duvarlara ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’, ‘Allah Beşşar’dır, Muhammed de Mahir’, ‘Allah Beşşar’ı istiyor’, ‘Esad’ın aslanları buradan geçti’, ‘Şu üçünü seçtik: Allah, Beşşar ve Mahir’ gibi İslam’ı aşağılayıcı, Müslümanlarınonurlarını kırıcı ifadeler yazan Baas ordusu mensuplarının, göstericilerin üzerine ateş açmak istemediği için ordudan ayrılmaya karar veren askeri nasıl da dövüp kendisine zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirttikleri video görüntüleri ortaya çıktı.

Allah’tan başka ilah yok diyene katmerli işkence

Suriyeli göstericilerin katledilmekten, işkence görmekten daha zorlarına gittiğini belirttikleri bu psikolojik işkence türünün doğruluğunu geçtiğimiz günlerde ordudan ayrılıp El- Cezire Kanalı’na konuşan Ahmet isimli Suriyeli bir subay da doğrulamıştı. Subay şöyledemişti: ‘Suriye rejimi tutukladığı göstericilere zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirtmek için kendilerini dövüyor, tekmeliyor, ayakları altında çiğniyor. Eğer işkence ettikleri şahıs buna karşın ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ derse de işkencenin şiddeti artırılıyor.’

Cumhuriyet Muhafızı olarak görev yapmış olan ve göstericilerin üzerine ateş açılmasını protesto etmek için görevinden ayrılan subay, Beşşar Esad’ın göstericilerin üzerine ateş edildiğini çok iyi bildiği, Suriye Cumhuriyet Muhafızları’nın onun imzası olmadan asla hareket edemediklerini vurguladı. Subay ayrıca ordunun gösterilerin beşiği olan Der’a halkına zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirttiğine işaret etti.

Yayınlanan videokaset de gerek ordudan ayrılan bu subayın gerek de Hama halkının söylediklerini doğrulamaktadır. Zira görüntülerde ordudan ayrılmak isteyen asker hem dövülmekte hem de kendisine zorla ‘Beşşar’dan başka ilah yoktur’ dedirtilmektedir.

Beşşar sloganı atana 1000 lira

Öte yandan geçtiğimiz gece El-Cezire Kanalı’nda yayınlanan ‘Son Söz’ isimli programa katılan Dr. Mustafa Kamil El-Seyyid Suriye’nin gelir kaynaklarından yüzde on beşini kaybettiğini, ülkede hiçbir turist kalmadığını, iç turizmin de aynı şekilde ortadan kaybolduğunu, hükümetin insanlara maaşlarını verecek parayı dahi bulamazken sokağa çıkıp Beşşar Esad sloganı atan yetişkin kişiye her gün devlet hazinesinden 1000, çocuğa 500 Suriye lirası ödediğini açıkladı.

Kahire Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. El-Seyyid sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Beşşar Esad’ın reform istediğini sanmıyorum. O sadece babasının hükmünün uzantısı olan bir yönetim sürdürüyor. Bunun birçok delili var. Kendisine daha ilk iktidara geldiğinde nasihatlerde bulunduk. Fiilen bazı şeyler yaptı. Ancak bunlar yeterli değildi.’


Suriye’de beş aydır rejime karşı süren sivil gösterilerde şu ana kadar 2200 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Betül Akyüz / TIMETURK

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.