Esad'dan ilk açıklama geldi!

Esad'dan ilk açıklama geldi!

Beşar Esad Suriye Parlementosu'nda konuşuyor/Canlı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, bir dizi reform ilan etmesi beklenen konuşmasına başladı. Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmut El Abraş'ın kürsüye davetinin ardından meclis salonuna giren Esad'ı milletvekilleri destek sloganları atarak karşıladı.

Esad, daha sonra, günlerdir beklenen konuşmasına başladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Suriye Parlementosu'nda yaptığı konuşmasında Suriye'ye karşı yapılan komplolara karşı güçlü durmamız gerek..

Direnişlerin sergilenmesi Suriye açısından daha önce görülmemiş bir olay. Bizde tutumumuzu ona göre değiştirdik. Bize yapılan, bizim birliğimizi bozmaya çalışan bir takım komplo teorileri var.

Ancak biz bir birimize sıkı sıkıya sarıldık.

Bugün Suriye çok güçlü saldırılara gögüs germeye çalışıyor. Arap dünyasındaki özgürlükler, ayaklanmalar doğrudan tabikide Suriye'yi de etkiliyor.

Ben üç ana konuya değinmek istiyorum. İlki insanların temel ihtiyaçları, temel özgürlükler karşılanamadı bunu biliyoruz. Her ne kadar iyi niyetli davransalarda reformcular, biraz konuları bir birine karıştırdılar.

Her zaman bize karşı gizli saldırılar yürütenler azınlıktadır. Bizde anlıyamadık zaten. Biz hiç bir şekilde öldürülmeleri emretmedik. Bizden böyle bir emir çıkmadı. bazı bçlgekerde sabotaj giirişmleri olmuş. Bunlar bizim bilgimiz dahilinde değil.

Ancak Suriye vatandaşları bunları farkettinde kendileri tepkisini koydu.

Biz kendi başarılarımızdan ders çıkaracağız. Olayalar başlamadan bir kaç hafta önce uyduda ve internette bir takım bilgiler dolanıyorsu, sonra fotoğraflar dolanmaya başladı, daha sonra mezhep ayrılıklarını gündeme getirdiler, insanların telefonlarına mesajlar yolladılar bu da ufakta olsa etki yarattı. ancak biz bu teşebbüsün üstünden gelmeyi başardık.

Etiketler :