Esed Aylar Sonra Ortaya Çıktı!

Esed Aylar Sonra Ortaya Çıktı!

Devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Şam Müftüsü Muhammed Adnan el-Afyoni, Numan bin Beşir Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından verdiği hutbede, ülkenin içerisinde bulunduğu duruma değindi.

Savaşın sonlandırılması ve "akan kanın durdurulması" tavsiyesinde bulunan Müftü Afyoni, "Bu kadar şehit ve ülkenin bu kadar dağılması yeter. Ey yüce Suriye halkı, vatanınız, aileniz ve çocuklarınızın geleceği için aşırılığa sapmayın. Yeni beyaz bir sayfa açın. Umulur ki Allah bize Merhamet eder, akan kanı durdurur, göç edenler evlerine geri döner. Gençler evlerine ailelerinin yanına, ülkemiz de eski haline döner" ifadelerini kullandı.

Suriye'de bayramın diğer Müslüman ülkelerdeki bayramlara benzemediğini, Suriyelilerin, hac görevini eda etmekten mahrum bırakıldığını iddia eden Afyoni, şunları kaydetti: "Bayram ülkemize gelmedi, çünkü Batı ve Arap müttefikleri kendi hesaplarını gördükleri ülkemizi savaş alanına çevirmeye karar verdi. Ülkemizde çıkarlarını ve kendi ajandalarını uyguluyorlar. Bayram bize uğramadı, kirli eller sevince yer bırakmadı." Afyoni, Suriye'nin içinde bulunduğu krizi, "Allah'a güven, asil orduya güven, (Esed'i işaret ederek) başarılı komutana ve kahraman Suriye halkına güvenle" atlatacağını savundu.

Camide Esad'ın din adamları ve rejim yöneticilerinin ortasında en önde saf tuttuğu, sağında Vakıflar Bakanı Muhammed Abdussettar es-Seyyid, solunda Suriye Müftüsü Ahmed Hassun, arkasında ise özel koruma ekibi başkanı Tuğgeneral Zulhimme Şaliş'in yer aldığı görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.