'Esed görevi bırakmaya hazır' iddiası

'Esed görevi bırakmaya hazır' iddiası

Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, 'medeni bir biçimde' görevi bırakmaya hazır olduğunu söylediğini açıkladı.

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexandre Orlov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, "medeni bir biçimde'' görevi bırakmaya hazır olduğunu belirtti.
 
Orlov, Radio France internationale (RFİ) radyosuna yaptığı açıklamada, 30 Haziran'da Cenevre'de düzenlenen eylem grubu toplantısının nihai bildirisinde daha demokratik bir rejime doğru geçişin öngörüldüğünü ve bunun Esed tarafından kabul edildiğini belirtti ve "Esed görevi bırakmayı kabul ediyor ancak medeni bir şekilde bırakmayı" dedi.

Orlov'un bu iddialarına Suriye yönetiminde jet yanıt geldi. İşte Şam'dan yapılan açıklama:

 

Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in, ''medeni bir biçimde'' görevi bırakmaya hazır olduğunu söylediğini açıkladı. Şam'dan yapılan açıklamada ise 'Esad'ın görevi bırakacağı iddiası gerçeği yansıtmıyor' denildi..

Suriye'nin başkenti Şam'daki saldırı sonrasında sıcak gelişmeler yaşanıyor.
 
Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Suriye lideri Beşar Esad görevini "medeni bir biçimde" bırakmaya hazır olduğunu açıkladı. Şam'dan yapılan açıklamada ise 'Esad'ın görevi bırakacağı iddiası gerçeği yansıtmıyor' denildi..
 
HALK ŞAM'DAN KAÇIYOR
Suriye'de Ulusal Güvenlik Konseyi binasına düzenlenen saldırıda savunma bakanı, Esad'ın eniştesi ve bir generalin öldürülmesinin ardından başkent Şam'da, Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.
 
Beşşar Esad'ın Ramazan öncesi, Şam'ı muhaliflerden temizlemek için büyük bir operasyon başlattığı iddia edildi. Suriye devlet televizyonu bugün yaptığı açıklamada Şam'ın birçok bölgesinin "terörist"lerden temizlendiğini duyururken, Suriyeli muhalifler, Irak sınırındaki dört sınır kapısı ile Türkiye sınırındaki bir sınır kapısını ele geçirdiklerini iddia etti.
 
IRAK SINIR KAPISINI KAPATTI
Irak, Suriyeli muhaliflerin eline geçtiği iddia edilen Ebu Kemal sınır kapısını kapattığını açıkladı. Irak ayrıca sınıra asker sevkiyatı yaptığını da duyurdu.
 
ESAD CENAZE TÖRENİNE KATILABİLİR
Suriye'de geçtiğimiz çarşamba günü intihar saldırısında öldürülen Savunma Bakanı Davud Racha, Esad'ın eniştesi Asıf Şevket ve General Hasan Türkmani için cenaze törenlerinin düzenlenmesi bekleniyor. Cenaze törenlerinden birine Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı da katılabileceği ileri sürüldü.
 
'300 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI
Suriye'nin çeşitli kentlerde ordunun yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda çoğunluğu başkent Şam'ın banliyölerinde olmak üzere 300 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.