Esed kimyasal silah kullanmaya başladı

Esed kimyasal silah kullanmaya başladı

Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda, Esed’in bazı kentlerde kimyasal silah kullanmaya başladığı bilgisinin kendilerine iletildiğini söyledi.

Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerle görüşmek için Hatay’a gelen Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi.
 
Seyda öncelikle temasları hakkında bilgi vererek Apaydın Çadır Kampta kalan Suriye Ordusundan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan askerlerle son durumu değerlendirdiklerini söyledi. Seyda ayrıca Suriye’deki çatışmalarda yaralı olarak Türkiye’ye getirilen yaralılarla görüştüklerini aktararak “Yaralılarımızla sohbet ettik. Gördük ki Suriye’de kullanılması yasak olan silahlar ve bombalar kullanılıyor. Suriye rejimi halkına bomba yağdırıyor. Helikopterlerle evlerini vuruyor. Suriye bir afet bölgesidir. Acilen bu afete müdahale edilmelidir” dedi.
 
"BM KONSEYİ 2. DÜNYA SAVAŞI KAFASIYLA HAREKET EDİYOR"
 
Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda toplantıda ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2. Dünya Savaşı kanunları ve kafasıyla hareket edip başarısız olduğunu söyledi. Seyda BM’nin dışında artık Suriye Dostları ülkelerinin harekete geçmesini istediklerini de sözlerine ekledi.
 
BM’de Rusya ve Çin’in vetosunun Suriye halkı için büyük bir acı anlamına geldiğini anlatan Seyda, “Suriye’de savaşın başladığından itibaren en az 1,5 milyon Suriyeli ülke içinde yer değiştirdi. Yüz binlercesi de ülkelerinden uzakta komşu ülkelere sığındı. Suriye toprakları tam bir savaş meydanına dönüştü. Çocuklar dahi keskin nişancılar tarafından sokak ortasında vuruluyor. Hastaneler kabul etmediği için yaralılar, civar ülkelere taşınması esnasında yolda ölüyor. Aldığımız son bilgilere göre Esed yönetimi artık bazı bölgelerde kimyasal silah kullanmaya başlamıştır. Artık BM Güvenlik Konseyi'nin devre dışı bırakılarak Suriye Dostları ülkelerinin acilen harekete geçmesini istiyoruz” dedi.
 
"SURİYELİLERİN RUS SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLMELERİ RUSLARA KANUNİ VE AHLAKİ SORUMLULUK YÜKLEMEKTE"
 
Suriye’de bulunan güvenlik sorunlarını her zaman dile getirdiklerini belirten Konsey Başkanı Seyda rejimin halkı ve sivilleri silahlandırarak ülkede şiddeti teşvik ettiğini kaydetti. Esed sonrası için çalışma yaptıklarının da altını çizen Seyda, “Suriye’nin tüm kentleri tam bir afet bölgesidir. Suriye dostları ülkelerinin bir an önce toplanmasını istiyoruz. Rusların BM’de takındıkları tutumu kabul etmiyoruz. Suriyelilerin Rus silahlarıyla öldürülmeleri Ruslara kanuni ve ahlaki sorumluluk yüklemektedir. Rusların Suriye halkında hayal kırıklığı yaratan bu tutumlarından derhal vazgeçmesini istiyoruz. Bu durum, Rusların Suriye halkına yönelik bu tutumunun devam etmesi halinde yeni oluşacak hükümette etkileyici ve yön verici olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.