"Esed, PKK'ya ağır silahlar verdi"

"Esed, PKK'ya ağır silahlar verdi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Suriye'nin Kuzeyindeki Esed - PKK işbirliğini açıkladı.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik , ''Afrin ve Kobani'nin teslimatı sırasında PKK 'ya ağır silahların teslim edildiğine dair kesin bilgilere sahibiz'' dedi.

Çelik, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Adana Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, Hakkari'de saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya silahları Suriye 'nin teslim ettiği iddialarıyla ilgili soru üzerine, PKK'nın Şemdinli'de yaptığı saldırının, şimdiye kadarki PKK saldırılarından farklı bir boyut ve içerik teşkil ettiğini anlattı.

Burada açık şekilde PKK'nın Şemdinli'de, belli bir bölgede hükümranlık sağlamaya çalıştığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:
''En azından birkaç gün de olsa orada kendince bölgeye hakimiyet kurduğu mesajını vermeye çalıştı. Bunun öncesinde bazı gelişmeler var. Nedir o? Suriye'nin kuzeyinde Afrin ve Kobani bölgesinde Esed kendisine ait bu bölgeleri PKK'ya teslim etti. Afrin ve Kobani'nin teslimatı sırasında PKK'ya ağır silahların teslim edildiğine dair kesin bilgilere sahibiz. Ortaya çıkan tablo, PKK'nın oraya yaptığı yığınak, oraya getirdiği mühimmat ve orada bulunan terörist sayısına bakıldığı zaman bunun muhakkak arkasında başka bir organizasyonla yapılmış saldırı olduğu görülüyor. Bunun uluslararası boyutunu gözden kaçırmak için bazıları şunu söylüyorlar; 'PKK şimdiye kadar defalarca saldırı yaptı, dolayısıyla bu saldırı da onlardan bir tanesidir.' Evet defalarca saldırı yaptı ama 1991-1994 arasında Saddam Hüseyin'in kendisine teslim ettiği silahları kullandı. Oradaki kaostan faydalandı.''

Çelik, PKK'nın şimdi kendisini bir Arap Baharı'nın devamı gibi göstermeye çalıştığını belirterek, ''Kendini, Arap Baharı'ndaki halkların meşru ayaklanmalarının bir doğal sonucu gibi göstermeye çalışıyor. PKK'nın bölge halklarının meşru talepleriyle bir ilgisi yoktur. PKK'nın talepleri olsa olsa bölgedeki diktatörlüklerle aynı boyutta değerlendirilebilir'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.