Esed’in Değil, Halkın Yanında Yer Alın

Esed’in Değil, Halkın Yanında Yer Alın

Hizbullah örgütünün ilk Genel Sekreteri Tufeyli; halkına, "Suriye kaçınılmaz sona doğru yol almaktadır, komşularınızın yanında yer alın" dedi.

Anadolu ajansının verdiği habere göre; Lübnan'daki Hizbullah örgütünün ilk Genel Sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, ülkedeki Bab et-Tebenna ve Cebel Muhsin halkına seslenerek, "Suriye kaçınılmaz sona doğru yol almaktadır. Bu yüzden sona gelmiş bir rejimin değil, sizinle kalacak olan komşularınızın yanında yer alın" dedi.

Lübnan'ın el-Müstakbel televizyonuna yaptığı açıklamada Tufeyli, Suriye rejiminin düşmesinin önemli etkileri olacağına işaret ederek, "Lübnan'ın batı ülkeleri dışındaki devletlerle tek iletişim kapısı Suriye'dir. Eğer bu kapı kapanırsa, diğer ülkelerle iletişime geçmek için İsrail dışında başka bir alternatif kalmaz" diye konuştu.

Şu anda bölgede oynanan oyunların sadece Siyonizme ve Amerika'ya hizmet ettiğini öne süren Tufeyli, Suriyelilere, halkın devleti yönettiği demokratik bir ülke modeline geçiş yapan Mısır'ı örnek alabileceklerini söyledi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin orduya bölgede meydana gelen karışıklıkları yatıştırmak için her türlü yetkiyi vermesinin ardından, bu sabaha karşı Sünni ve Nusayriler'in yaşadığı mahallerde yeniden çatışma çıktı.

Çatışmalar sırasında Suriye muhalifi olarak bilinen Selefi din adamı 28 yaşındaki Halid el Baradey keskin nişancıların ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Çatışmalarda 1'i çocuk, 1'i de sivil olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.