Esed'in konvoyuna saldırı iddiası

Esed'in konvoyuna saldırı iddiası

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in konvoyuna saldırıda bulunulduğu öne sürüldü.

El Arabiya televizyonunun muhalif bir generale dayandırarak verdiği habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in konvoyunun başkent Şam'da muhaliflerce atılan roketle vurulduğu öne sürüldü. Suriyeli muhaliflerin iddiasına göre Esed, Şam'daki konutunun bulunduğu Malki bölgesindeki Enes bin Malik Camisi'ne bayram namazı kılmaya giderken hedef alındı.
 
Ancak daha sonra Suriye devlet televizyonu, Esed'in camide namaz kılarken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Esed'in herhangi bir sağlık sorunu olmadığı görüldü. Suriye Enformasyon Bakanı da, "Esed'in konvoyunun isyancılar tarafından saldırıya uğradığı" iddialarını yalanladı. 
 
Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Tahrir el Şam Tugayı'ndan yapılan açıklamada, "Esed'in konvoyunun geçeceği saat hesaplandıktan sonra bölgenin top ateşine tutulduğu" belirtilmişti. Liva el İslam'dan İslam Alluş ise Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda Esed'in vurulmadığını ama yakın çevresinden ölen ya da yaralananlar olduğuna dair bilgi aldıklarını söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.