Esed’in Tankları Şehri Böyle Bombalıyor

Esed’in Tankları Şehri Böyle Bombalıyor

Dün sosyal medyaya düşen bir video Baas ordusunun tanklarının şehri nasıl bombaladığını bir kez daha ortaya koydu.

Beşşar Esed, Anna Planını kabul ettiğini açıklamasına rağmen Suriye’den her gün onlarca ölü haberleri gelmeye devam ediyor.

Dünkü Cuma gösterilerinde aralarında çocukların da bulunduğu 55 kişi daha Baas güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybederken, Hür Ordu ile çatışmaların da sürdüğü ifade ediliyor.

Öte yandan Esed’e bağlı tankların şehirleri bombalamasıyla ilgili yeni görüntüler de sosyal medyaya düşüyor.

İşte dün kaydedilen bu görüntü yaşananları çıplak bir şekilde gösteriyor:

Dün 55 Kişi Katledildi

Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün cuma namazından sonra birçok kentte yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateşte aralarında çocukların da bulunduğu 55 kişinin öldüğünü bildirdi.

Uzun zamandan beri operasyonların düzenlendiği ve muhaliflerin merkezi konumundaki Humus kentinde, ordunun ağır silahlarla kenti bombalaması sonucunda aralarında bir kadın ve çocuğun da yer aldığı 26 kişinin hayatını kaybettiğini belirten konsey, Ürdün sınırına yakın güneydeki Dera kentinde biri çocuk 10, Deyr Ez Zor'da 9, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te ikisi çocuk 3, Şam ve banliyölerinde 4, kuzeydeki İdlib'de 2 ve Hama kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde cuma namazı sonrasında çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesinde ölü sayısının 55'e ulaştığını duyurdu.

Hür Ordudan Operasyon

Deyr Ez Zor kentinde büyük patlamaların meydana geldiğini, patlamalarda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden yerel aktivistler, Özgür Suriye Ordusunun Şam'ın çevre kenti Maraba'da bir askeri otobüse saldırı düzenlediğini, saldırıda onlarca askerin öldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını vurguladı.

Aktivistler, güvenlik güçlerinin Humus'taki Ber hastanesinin çevresine barikatlar kurduğunu ve çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.