Esenler, rekorluk iftarı Somali'ye taşıyor

Esenler, rekorluk iftarı Somali'ye taşıyor

Esenler Belediyesi, 150 bin kişişlik rekor uzunluktaki iftar sofrasını bu yıl açlık çeken Somali'de kurmayı kararlaştırdı. Başkan Tevfik Göksu, "Hedefimiz Somali'yi bayram yerine çevirmek

Somali’de yaşanan kıtlık felaketine sessiz kalmayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dünyanın en büyük iftar sofrasını Esenler’de değil, Somali’de kuracaklarını belirterek, “Esenler halkı, Esenlik şehri halkı olmanın gereğini yerine getirerek Ramazan bereketini Somali’deki kardeşleriyle paylaşacak. Ramazan sonuna kadar Somali’yi bayram yerine çevireceğiz” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Somali için “En azından bir gün tok uyusunlar” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu ile mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve din görevlileri başta olmak üzere Esenler’in tüm kanaat önderleri katıldı.

Herkesi en kalbi duygularıyla selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet M. Tevfik Göksu, son 60 yılın en kurak günlerinin yaşandığı Somali’de, açlıkla mücadele eden insanlara yardım etmek için başlattıkları yardım kampanyasını hatırlatarak çok önemli bir gelişmeyi anlattı.

Göksu, Esenler için geleneksel hale gelen ve dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasının bu yıl Esenler’de kurmaktan vazgeçtiklerini söyledi. 20 Ağustos’ta “Dünyanın renkleri Esenler iftarında buluşuyor” sloganıyla gerçekleştirilecek ve 100 bin kişilik olarak planlanan iftar sofrasını bu yıl Somali’de kuracaklarını söyleyen Göksu, “Yüreğimizin sesini dinledik. Esenler’deki sokaklarda dolaştığımız da nasıl ki Somali’deki annenin sesini yüreğimizde hissediyorsak, Esenler’deki annenin haykırışını da dikkate alarak Somali’deki annenin yüreğiyle birleştirmek istedik ve dedik ki biz dünyanın çocuklarını bu sene Somali’de buluşturalım istedik” dedi.

Tüm harcamalar Somali’ye

Salondaki dinleyicilerin alkışları eşliğinde konuşmasına devam eden Göksu, 20 Ağustos 2011 tarihinde Atışalanı Caddesi’nde kurulması planlanan 12 kilometre uzunluğundaki 100 bin kişilik dünyanın en büyük iftar organizasyonu için yapılacak bütün harcamalar ile hayırseverlerin yardımlarını da Somali’ye taşıyacaklarını belirtti.

Şimdilik 1 milyon TL

Somali için başlatılan yardım kampanyası kapsamında; hedefi aştıklarına dikkat çeken Göksu, “Hedefimiz, orada 100 bin kişiye iftar yaptırmaktı. Ancak öyle büyük bir katılım oldu ki, şu anda 150 bin kişilik iftar rakamını geride bıraktık. Yani hedefin çok üstünde bir katılımla Somali’ye gerçekleştireceğimiz yardımı bir kat daha ileriye götürdük” dedi.

Esenler halkıyla beraber Ramazan ayı sonuna kadar Somali’ye 1 milyon TL nakit yardımı yapacaklarını vurgulayan Göksu, bunun yanı sıra 2 tır dolusu gıda, 1 tır dolusu da temel ihtiyaçlardan oluşan eşyalar ve çocuk bezi, çocuk maması gibi ayni yardımları da Somali’ye ulaştıracaklarını kaydetti.

Somali için iftar, Esenler için iftihar

“Esenler halkı, Esenlik şehri halkı olmanın gereğini yerine getirerek Ramazan bereketini Somali’deki kardeşleriyle paylaşacak” diyen Göksu, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Esenler halkı iyi ki varsınız. Siz mazlumun ve mağdurun en sıkıntılı olduğu günde yanında yer aldınız Mevlam da en sıkıntılı olduğu gününüzde sizin yanınızda olsun. Ramazan sonuna kadar Somali’yi bayram yerine çevireceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Şimdi Somali için iftar vakti, Esenler için de iftihar vaktidir.”

Minik sporculardan kampanyaya destek

Toplantının ardından Esenler’de faaliyet gösteren Yavuz Selim Spor Kulubü ve Tokat Spor Kulübü öğrencileri, kendi aralarında Somali için biriktirdikleri harçlıklarını Göksu’ya bizzat kendileri teslim etti. Göksu, çocuklara kampanyaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.